Πειραιάς – Κύθηρα με καγιάκ για τα παιδιά σε ανάγκη και κίνδυνο

Kythira kayak team (1)

Kythira kayak team (2)

Τη διαδρομή Πειραιάς – Κύθηρα με καγιάκ θα πραγματοποιήσουν οι Δημήτρης Σταθάκης και Παύλος Μαριάτος, που θα κωπηλατήσουν για 170 ναυτικά μίλια με στόχο να αναδείξουν σε κάθε ενδιάμεσο σταθμό τις ιδέες και τη δράση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί.

Η αρχή έγινε το 2012 με το φουσκωτό “Pathfinder”, που δεν πρόλαβε να βαπτιστεί, αλλά “κατέκτησε” το Νησί της Γοργόνας (αλλιώς Φλέβες). Ακολούθησε το θρυλικό “Bismarck”, ένα υψηλής πίεσης κανό δύο ατόμων, που ολοκλήρωσε τον γύρο των Κυθήρων τον Αύγουστο του ’13 με βοριάδες 7 μποφόρ να το κυνηγούν.

Φέτος, το διθέσιο καγιάκ θαλάσσης “Keito” θα ανεχθεί να κουβαλήσει τα δυο ιδρυτικά μέλη του “Kythera Kayak Team” στην αποστολή τους για το 2014, από το Πέραμα μέχρι τα Κύθηρα.

Kythira kayak team (2)

Το “Kythera Kayak Team” αφιερώνει τη φετινή αποστολή του στην Πρωτοβουλία για το Παιδί, με στόχο την προώθηση του έργου του συλλόγου και τη συγκέντρωση βοήθειας. Η Πρωτοβουλία για το Παιδί δραστηριοποιείται στον κοινωνικό τομέα της φροντίδας και προστασίας παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο, λειτουργώντας για το σκοπό αυτό δύο δομές, μία ανοικτής περίθαλψης (Σπίτι της Βέροιας – Ημερήσια Φροντίδα) και μία κλειστής φιλοξενίας (Σπίτι της Βεργίνας). Στα παιδιά αυτά, που έχουν βιώσει τη βαριά παραμέληση, την κακοποίηση, την απόρριψη, την εγκατάλειψη ή την ορφάνια, παρέχεται ψυχοκοινωνική και υλική υποστήριξη σε ατμόσφαιρα οικογενειακής θαλπωρής.

Το εγχείρημα περιλαμβάνει, ως ενδιάμεσους σταθμούς, την Αίγινα, τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες, το Λεωνίδο, το Κυπαρίσσι, τη Μονεμβασιά και την Ελαφόνησο, για να καταλήξει στα Κύθηρα μετά από τέσσερις ημέρες.

Η αποστολή τελεί υπό την αιγίδα των δήμων Μονεμβασίας, Ύδρας και Κυθήρων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ημέρα

Διαδρομή

Παρασκευή 8/8

Πέραμα – Σαλαμίνα

Σάββατο 9/8

Σαλαμίνα – Αίγινα – Ύδρα

Κυριακή 10/8

Ύδρα – Σπέτσες – Λεωνίδιο – Κυπαρίσσι

Δευτέρα 11/8

Κυπαρίσσι – Γέρακας – Μονεμβασιά – Βελανίδια

Τρίτη 12/8

Βελανίδια – Σίμος – Αγία Πελαγία (Κύθηρα) – Αυλέμωνας (Κύθηρα)

Το πρόγραμμα της αποστολής μπορεί να αλλάξει εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν εκείνες τις ημέρες. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την τήρησή του.