Πελοποννησιακό “άνοιγμα” στους Τούρκους επαγγελματίες του τουρισμού

mythical Peloponnese

mythical Peloponnese

Την άνοδο της επισκεψιμότητας των τούρκων τουριστών στην Πελοπόννησο, “ως αποτέλεσμα της εξωστρέφειας που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και των συμμετοχών της σε εκθέσεις τουρισμού στην Τουρκία”, τόνισε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στο χαιρετισμό του, μέσω του διαδικτύου, σε επαγγελματίες του τουρισμού της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του 2ου Greek Deluxe Travel Roadshow στην Κωνσταντινούπολη, την Πέμπτη 2 Απριλίου.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ιδιαίτερα ότι η Πελοπόννησος παράγει σύγχρονα προϊόντα υψηλού επιπέδου στον τουρισμό και τη γαστρονομία, η οποία αποτελεί βάση της μεσογειακής διατροφής. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου “αναδεικνύεται με ταχείς ρυθμούς σε επενδυτικό προορισμό, αφού έχει τη δυνατότητα να καλύψει όλες τις ανάγκες των επισκεπτών της”.

Αφού υπογράμμισε την παραδοσιακή φιλοξενία των πελοποννησίων προς τους επισκέπτες και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, ο περιφερειάρχης απηύθυνε πρόσκληση στους επαγγελματίες του τουρισμού και τους δημοσιογράφους που συμμετέχουν στην εκδήλωση να επισκεφθούν την Πελοπόννησο, να εξοικειωθούν με τις υποδομές, το φυσικό περιβάλλον της, να γευθούν τα παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα της, ώστε να βελτιώσουν το προσφερόμενο τουριστικό τους προϊόν.

Ειδική αναφορά έκανε, τέλος, στο πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα της Πελοποννήσου, καθώς εδώ εντοπίζονται τα μεγαλύτερα θέατρα της αρχαιότητας, αλλά και η Αρχαία Ολυμπία, στοιχεία τα οποία αποτελούν τη βάση συγκρότησης του ελληνικού πολιτισμού.