Πελοπόννησος: 2,3 εκατ. € για τα Προγράμματα Leader

Leader logo

Leader logo

Με νέες πιστώσεις συνολικού ύψους 2.300.000 ευρώ ενισχύθηκε το πρόγραμμα Leader για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη χρηματοδότηση της Αναπτυξιακής Πάρνωνα με 1.300.000 ευρώ και της ΑΝΒΟΠΕ με 1.000.000 ευρώ. Για την εξασφάλιση αυτών των πιστώσεων είχαν υποβληθεί από τις δύο εταιρείες σχετικά αιτήματα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα οποία υποστηριχθήκαν σθεναρά και αποτελεσματικά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με τις νέες πιστώσεις αναμένεται να ενταχθούν στις περιοχές δράσης των δύο εταιρειών αξιόλογα επενδυτικά σχέδια, μέσω των οποίων θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και η τοπική ανάπτυξη.

Ο περιφερειάρχης και πρόεδρος της Ένωσης Αναπτυξιακών Εταιρειών Ελλάδος κ. Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο απέναντι στις παραπάνω εταιρείες για το έργο που επιτελούν -και το οποίο τις κατατάσσει στην πρώτη πεντάδα σε επίπεδο χώρας- όσο και προς τον υπουργό, που αξιολόγησε αντικειμενικά τα αιτήματα χρηματοδότησης που υπέβαλαν από κοινού η Περιφέρεια και οι δύο εταιρείες.