“Πελοπόννησος Πρώτα” για Ελαφόνησο: “Ο δημόσιος πλούτος δεν εκχωρείται!”

Elafonisos

Elafonisos

Στην αναδίπλωση του ΤΑΙΠΕΔ για το ζήτημα της Ελαφονήσου αναφέρεται η ακόλουθη ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης “Πελοπόννησος Πρώτα”, θεωρώντας την αποτέλεσμα της καταγγελίας του συνδυασμού περί ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας:

“Μια μεγάλη νίκη κατέγραψε ήδη η «Πελοπόννησος Πρώτα», αφού ανάγκασε το ΤΑΙΠΕΔ να αφαιρέσει από τις λίστες του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας την μοναδικής ομορφιάς παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο.

Από τις 10 Απριλίου καταγγείλαμε με ανακοίνωσή μας το ξεπούλημα των πιο γνωστών παραλιών της Πελοποννήσου, την Καραθώνα στο Ναύπλιο, την Παχειά Άμμο και την Ελαφόνησο στη Λακωνία, τη Γιάλοβα και τη δυτική παραλία Καλαμάτας κ.ά.

Κινητοποιήσαμε τις τοπικές κοινωνίες και η ανάδειξη του θέματος από την «Πελοπόννησος Πρώτα» οδήγησε στη δημόσια κατακραυγή, αναγκάζοντας το Ταμείο της ντροπής να αναδιπλωθεί για την Ελαφόνησο.

Μόλις χθες με ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ διευκρινίζει «σχετικά με το ακίνητο του ελληνικού δημοσίου στην Ελαφόνησο που μεταβιβάστηκε για αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ, ότι οι χρήσεις που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ είναι μόνο ενδεικτικές και σε κάθε περίπτωση αφορούν σε ιδιαίτερα ήπια και οικολογική ανάπτυξη…».

Η «Πελοπόννησος Πρώτα» ακούραστα θα αγωνίζεται, αύριο και στη διοίκηση της Περιφέρειας, ώστε ο δημόσιος πλούτος να παραμένει δημόσιος και οι παραλίες να ανήκουν στους πολίτες. Από την Πελοπόννησο αρχίζει το ξήλωμα του Ταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας”.