Βουδούρης για Τατούλη: “Ο κατήφορος συνεχίζεται”

Voudouris - omilia Sparti

Voudouris - omilia Sparti

Για ασύστολα ψεύδη στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων κατηγορεί τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τους υπουργούς Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος η περιφερειακή παράταξη “Πελοπόννησος Πρώτα”.

Όπως αναφέρει, “συνεχίζουν και οι τρεις «υπεύθυνοι» να παραποιούν τα γεγονότα, υποστηρίζοντας ότι δήθεν η ΕΕ έχει αποφανθεί για την καταγγελία που έχει κατατεθεί. Για ακόμη μια φορά ξεκαθαρίζουμε ότι η απάντηση της ΕΕ την οποία επικαλούνται αφορά σε διαφορετική καταγγελία, που είχε κατατεθεί στην α΄ φάση του διαγωνισμού (αφορούσε στις οδηγίες 2004/18 και 85/337, σε ζητήματα σχετικά με τον κύριο του έργου και το θέμα της ιδιωτικής χωροθέτησης)”.

Όπως επίσης υπογραμμίζει ο συνδυασμός Βουδούρη, οι επίμαχες καταγγελίες για τη μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και για την “ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα απορριμμάτων” (αφορούν στην οδηγία 2008/98/ΕΚ), που κατατέθηκαν στην εξέλιξη της Β2 φάσης του διαγωνισμού, δεν έχουν απαντηθεί.
Η “Πελοπόννησος Πρώτα” κατηγορεί την κυβέρνηση και τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη ότι δεν απαντούν συγκεκριμένα, αλλά παραπλανούν βάσει ενός άσχετου ευρωπαϊκού εγγράφου, επιχειρώντας να φοβίσουν την κοινωνία της Πελοποννήσου επικαλούμενοι τα πρόστιμα και τις ποινές που έρχονται από την Ευρώπη, και “προσπαθώντας να αποκρύψουν ότι ο κίνδυνος αυτός ανακάμπτει εξαιτίας της δικής τους ανικανότητας”.