Περήφανη η Σπάρτη για Χριστάκο – Δημητρόπουλο

vraveysi Xristakou - Dimitropoulou (5)

vraveysi Xristakou - Dimitropoulou (5)

Τους άξιζε! Η απόδοση τιμής από το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης στους δύο διακριθέντες ποδηλάτες του Σπαρτιατικού ήταν από τις λίγες ευχάριστες στιγμές της χθεσινής συνεδρίασης και γι’ αυτό δεν πρέπει να περάσει στα «ψιλά».

Ο Δημήτρης Χριστάκος έκανε υπερήφανη τη γενέτειρά του, όταν προ δέκα περίπου ημερών, ως μέλος της εθνικής ομάδας ποδηλασίας, πρώτευσε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Δρόμου, που διεξήχθη στην πόλη Νις της Σερβίας. «Υπόσχομαι στο μέλλον, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της εθνικής, πως θα προσπαθήσω να τιμήσω ξανά και τη χώρα μου και την ιδιαίτερη πατρίδα μου», ανέφερε ο έφηβος αθλητής μόλις παρέλαβε το βραβείο.

Ο συναθλητής του στον Σπαρτιατικό Βασίλης Δημητρόπουλος στάθηκε άτυχος στον ίδιο αγώνα, καθώς ενώ βρισκόταν στο γκρουπ των προπορευόμενων έπαθε λάστιχο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Για την προσπάθειά του έλαβε τιμητικό έπαινο. Στο σύντομο λόγο του ο Βασίλης υποσχέθηκε κι εκείνος νέες επιτυχίες και επιφύλαξε ιδιαίτερες ευχαριστίες στους γονείς του.

Τα παιδιά, που συνδυάζουν τη σκληρή προπόνηση με τις καλές σχολικές επιδόσεις, δέχθηκαν τις επευφημίες όλου του Σώματος για τη σπουδαία αγωνιστική τους παρουσία, παράλληλα με τις ευχές για νέες διακρίσεις και καλή πρόοδο.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος η σκέψη που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Μοιράγιας, πως αυτή η επιτυχία θα μπορούσε να κινητοποιήσει τις αρχές της πόλης, ώστε στην καθημερινότητα των πολιτών να μπει το ποδήλατο. Κάτι βεβαίως που προϋποθέτει τη δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατόδρομων συμπληρώνουμε εμείς…

vraveysi Xristakou - Dimitropoulouvraveysi Xristakou - Dimitropoulou (1)vraveysi Xristakou - Dimitropoulou (2)vraveysi Xristakou - Dimitropoulou (3)vraveysi Xristakou - Dimitropoulou (4)vraveysi Xristakou - Dimitropoulou (6)