“Περίεργη” υπόθεση με δύο παιδιά σε καταυλισμούς Ρομά

paidia roma

paidia roma

Βάσιμες αποδείχτηκαν οι καταγγελίες που έγιναν στην αστυνομία και οδήγησαν σε έλεγχο τσιγγάνικων καταυλισμών στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης χθες Πέμπτη, 21 Μαΐου.

Τα δύο τετράχρονα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που βρέθηκαν σε δύο οικογένειες ρομά και δεν φέρουν χαρακτηριστικά της εν λόγω πληθυσμιακής ομάδας αποδείχθηκε μέσω εξέτασης DNA πως δεν αποτελούν βιολογικά παιδιά τους. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το αγόρι διέμενε σε καταυλισμό στην Τραπεζοντή μαζί με 29χρονο και την 29χρονη σύζυγό του, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το κορίτσι έμενε σε καταυλισμό στα Καλύβια Σόχας μαζί με 35χρονο και 28χρονη. Οι υποτιθέμενοι γονείς, που προέβαλλαν συνεχώς αντικρουόμενους ισχυρισμούς, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου. 

Με αίτημα εξάλλου του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης ζητήθηκαν σχετικές διατάξεις από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, προκειμένου να αφαιρεθεί προσωρινά η επιμέλεια των ανηλίκων από τις οικογένειες των ρομά και αυτά να παραδοθούν στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη για την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων.