Περιβαλλοντικές ημέρες στο Δήμο Ευρώτα: “Σκέψου οικολογικά – Το περιβάλλον σε χρειάζεται”

Το KEAN – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ του Δήμου Ευρώτα σας προσκαλούν στις περιβαλλοντικές δράσεις “Περιβαλλοντικές ημέρες στο Δήμο Ευρώτα: Σκέψου οικολογικά – Το περιβάλλον σε χρειάζεται”, που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του θεσμού “Green Week” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πρόκειται να διεξαχθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και νέους.
Μέσα από τη δραστηριότητα “Παίζουμε και μαθαίνουμε με το Planetbook”, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος συμμετέχοντας στο περιβαλλοντικό παιχνίδι “Planetbook”, το πρώτο επιδαπέδιο παιχνίδι για το περιβάλλον, που περιλαμβάνει 700 ερωτήσεις γνώσεων.
Επιπλέον οι μικροί φίλοι θα εξοικειωθούν με τα ανακυκλώσιμα υλικά και θα αντιληφθούν ότι η ανακύκλωση είναι ο σωστός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω της συμμετοχής τους σε σχετικό εργαστήριο.

Το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων στη Σκάλα έχει ως εξής:

 • Δευτέρα 29/5, ώρες 17.30′ – 20.00′
  “Υιοθετήστε ένα φυτό – Φύτευση για τη δημιουργία κήπου” στον Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη.
 • Τρίτη 30/5, 1730′ – 20.00′
  “Παίζουμε και μαθαίνουμε με το Planetbook” στη βιοκλιματική πλατεία Πηγών.
 • Τετάρτη 31/5, 17.30′ – 20.00′
  “Προστατεύουμε τις θαλάσσιες χελώνες σε παραλία και θάλασσα” στην πλατεία Πηγών.
 • Πέμπτη 1/6, 17.30′ – 19.30′
  Βιωματικό εργαστήριο ανακύκλωσης “Reduce – Reuse – Recycle” στην πλατεία Πηγών.
 • Πέμπτη 1/6, 19.30′ – 20.30′
  Παράσταση Καραγκιόζη στην πλατεία Πηγών.
 • Παρασκευή 2/6, 17.30′ – 20.00′
  Ημερίδα “Το περιβάλλον μέσα από τα μάτια των παιδιών” στην πλατεία Πηγών. Ομιλητές θα είναι ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Γρυπιώτης, ο εκπρόσωπος του γραφείου μελετών της εταιρείας “Utopia Landscapes” κ. Τσερπέλης και η εκπαιδευτικός του ΚΔΑΠ Ευρώτα κ. Γκίνη. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις από τα παιδιά του ΚΔΑΠ.

Εξάλλου, την Κυριακή 4/6 διοργανώνεται ολοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” στο Ίλιον Αττικής για παρακολούθηση δύο διαδραστικών περιηγήσεων.