Περιοδεία Αραχωβίτη σε καταστήματα: “Χρειάζονται ριζικά μέτρα ώστε επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να μείνουν όρθιοι”

Περιοδεία στα καταστήματα της Σπάρτης πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 28 Ιανουαρίο ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης με τη συνοδεία κλιμακίου. Ο βουλευτής συζήτησε με τους καταστηματάρχες, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές για το άνοιγμα της αγοράς και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό και τα σκληρά μέτρα στον δήμο.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παρουσίασε και συζήτησε με τον κόσμο τις προτάσεις του κόμματος για την επανεκκίνηση της οικονομίας, οι οποίες υποστηρίζουν άμεσα, δραστικά και εμπροσθοβαρή μέτρα που θα περιλαμβάνουν:

  • Στήριξη της εργασίας και της επιχειρηματικότητας.
  • Ρύθμιση χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση με διαγραφή μέρους τους.
  • Η επιστρεπτέα προκαταβολή να γίνει μη επιστρεπτέα ενίσχυση.
  • Επαρκή στήριξη του πρωτογενούς τομέα.
  • Ενίσχυση της εργασίας
  • Κατάργηση του πτωχευτικού νόμου.

“Είναι πια φανερό ότι η κυβέρνηση αντιδρά σπασμωδικά και καθυστερημένα και αρνείται συστηματικά ν’ αναλάβει με συνολικό σχέδιο τις ευθύνες της, να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μην οδηγηθούμε σε λουκέτα και έκρηξη της ανεργίας. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε με όλο μας το σθένος τη δημόσια υγεία, την εργασία, την παιδεία, την παραγωγή και την οικονομία, χωρίς αντιφάσεις και παλινωδίες, με ολοκληρωμένο σχέδιο και με υπευθυνότητα” δήλωσε σχετικά ο βουλευτής.