Με σκοπό την ενημέρωση, καταγραφή και ανάλυση προτάσεων επίλυσης των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τόσο οι κοινωνικές όσο και οι επιχειρηματικές δομές της περιοχής, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το νομό μας την Παρασκευή 30/9. Το κλιμάκιο απαρτιζόταν από τους βουλευτές Κορινθίας κ. Χρίστο Δήμα, Πιερίας κ. Κώστα Κουκοδήμο και Λακωνίας κ. Αθανάσιο Δαβάκη, τους οποίους συνόδευσαν ο διευθυντής Γραμματειών της ΝΔ κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λακωνίας κ. Βασίλης Ορφανός και τα μέλη της ΝΟΔΕ κ.κ. Θεόδωρος Σμυρνιός, Γιώργος Σαμπατάκος, Δημήτρης Μιχαλάκος, Χρήστος Καλαμπαλίκης και Γιάννης Βίσσιας.

Η πρώτη συνάντηση έγινε με τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο. Υπήρξε ενημέρωση για την κοινωνική προσφορά της τοπικής εκκλησίας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ενώ συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν στις σχέσεις κράτους – εκκλησίας, οι ιδιαίτερες ανησυχίες για την κατάργηση της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών κλπ.

Στη συνέχεια τα στελέχη του κόμματος επισκέφθηκαν την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, όπου ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο κ. Ν. Προκοβάκη και τον κ. Ν. Μηλιάκο για θέματα που αφορούν στον ελαιοπαραγωγικό τομέα και τις συνθήκες διάθεσης του ελαιολάδου, ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για τη βελτίωση και επίλυση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Η περιοδεία συνεχίστηκε με επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών Σπάρτης, όπου ο πρόεδρος κ. Σ. Παπαδάκος ενημέρωσε εκτενώς το κλιμάκιο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πορτοκαλοπαραγωγοί στην καλλιέργεια, τις συνθήκες και τις προοπτικές διάθεσης του καρπού.

episkepsi-3

Αυτό που τονίστηκε εντόνως από τους εκπροσώπους και των δύο συνεταιρισμών, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι πως “ο αγροτικός κόσμος θα οδηγηθεί σε πλήρη αδυναμία να ανταποκριθεί στις υπερβολικές και άδικες φορολογικές επιβαρύνσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οδηγώντας ίσως πολλούς μικρομεσαίους αγρότες στην απόλυτη οικονομική καταστροφή”.

Επιθυμώντας επίσης να εκφράσει τη στήριξη της ΝΔ στις καινοτόμες ιδιωτικές πρωτοβουλίες, το κλιμάκιο επισκέφτηκε τη νεοσυσταθείσα τοπική επιχείρηση “Sparta Beer”. Εκεί ο νεαρός ιδιοκτήτης κ. Παπαθανασίου μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι, τις προοπτικές και τις κρατικές δομές στήριξης των ανθρώπων που διαθέτουν καινοτόμες ιδέες μέσα στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη χώρα.

episkepsi-2

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης, όπου από τη διοικήτρια κ. Παπαγεωργίου και τους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους παρασχέθηκε στο κομματικό κλιμάκιο λεπτομερής ενημέρωση αναφορικά με τα ζωτικά ζητήματα λειτουργίας του μεγαλύτερου οργανισμού παροχής υγείας του νομού.

Σε συνέντευξη, τέλος, που παραχώρησε ο κ. Δήμας στο ραδιόφωνο “Πολιτεία” διαβεβαίωσε πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο είναι να εντατικοποιηθούν οι επισκέψεις σε όλες τις περιοχές της Λακωνίας, ενώ ειδικά επιστημονικά κλιμάκια πρόκειται να μεταβούν στις περιοχές του δήμου Ευρώτα που υπέστησαν τις συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών.