Περιφέρεια Πελοποννήσου: Επαφές στη Μόσχα στο πλαίσιο της “Mitt”

me presvi Koumanakou

Mitt 2015 (1)

Στην έκθεση “Mitt 2015”, η οποία έλαβε χώρα στη Μόσχα από 18 έως 21 Μαρτίου, έλαβε μέρος η Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με έντεκα τουριστικούς επιχειρηματίες. Η “Mitt” απευθύνεται στη σημαντική αγορά της Ρωσίας, αλλά και στο σύνολο των αναπτυσσόμενων αγορών της βόρειας Ευρασίας και της Ασίας (Ουκρανία, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν κ.α.). Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση ήταν η στήριξη της πιο δυναμικής αγοράς εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ειδικά σε περίοδο κρίσης, αλλά και η ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών μετά τις ανατροπές που εξελίχθηκαν στο χώρο των tour operator το 2014.

Mitt 2015

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκαν η υφυπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, καθώς και ο υφυπουργός Άμυνας κ. Κώστας Ήσυχος, τους οποίους υποδέχθηκαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς. Το περίπτερο επισκέφθηκε και η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Δανάη Μαγδαληνή Κουμανάκου, στην οποία οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας έθεσαν το πλαίσιο της συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν προβληματισμοί για την έγκαιρη έκδοση βίζας των επισκεπτών της Ελλάδος και ειδικότερα της Πελοποννήσου, ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

me presvi Koumanakou

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο και τους εκπροσώπους τους στη Μόσχα πραγματοποίησαν προγραμματισμένα στοχευμένα ραντεβού για τη δημιουργία νέων συνεργασιών. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο της ένωσης των tour operators της Ρωσίας κ. Yuri Barzykin. Στη συνάντηση τέθηκαν οι προβληματισμοί όσον αφορά στη ρωσική αγορά, η οποία προσέφερε υψηλά νούμερα εισερχόμενου τουρισμού κατά την προηγούμενη περίοδο, και εξετάστηκαν λύσεις προς αντιμετώπιση ανασταλτικών παραγόντων στην περαιτέρω ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία τη φετινή χρονιά.

me Yuri Barzykin

Τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν κατά την περσινή περίοδο εξετάστηκαν και σε συνάντηση με τον κ. Γιώργο Ακριτίδη, διευθύνοντα σύμβουλο του βασικότερου tour operator που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Πελοποννήσου. Κατά τη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε η από κοινού διοργάνωση φιλανθρωπικής εκδήλωσης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του εν λόγω tour operator το μήνα Απρίλιο, γεγονός που θα λάβει ευρεία προβολή στα ΜΜΕ της Ρωσίας και θα έχει συμπληρωματικό στόχο την άμεση προβολή της Πελοποννήσου.

Εξάλλου, σε συνάντηση εργασίας με τον προϊστάμενο του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου συμφωνήθηκε άμεσα η αποστολή δημοσιογραφικής ομάδας του μεγαλύτερου καναλιού “RUSSIA24”, με στόχο τη διενέργεια ρεπορτάζ που θα αφορά στην προβολή του προορισμού της Πελοποννήσου στη Ρωσία.

Για την προσέλκυση μεμονωμένων τουριστών έγινε συνάντηση με την υπεύθυνη marketing του μεγαλύτερου portal κρατήσεων στη ρωσική αγορά Tophotel.ru για την εντονότερη προβολή της Πελοποννήσου.

Συναντήσεις έγιναν από εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με τους υπεύθυνους των λοιπών tour operator που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περίπτερο της Περιφέρειας έγιναν περισσότερα από 50 επαγγελματικά ραντεβού με αμιγώς ρωσικά τουριστικά γραφεία και τη συμμετοχή των τουριστικών επαγγελματιών της Πελοποννήσου, ενώ διανεμήθηκε πληροφοριακό υλικό της Πελοποννήσου σε περισσότερους από 5.500 επισκέπτες (επαγγελματίες και κοινό).

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, και την επιστημονική ομάδα της Ιεράς Συνόδου, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Πελοπόννησο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον ρώσο επισκέπτη.

me arxomandriti Spyridona Katramado

Στο πλαίσιο της συμμετοχής στην έκθεση “Mitt” οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας επισκέφθηκαν και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα. Στη συνάντησή τους με τη γενική πρόξενο κ. Ελένη Μιχαλοπούλου συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας με τις προξενικές αρχές για την προβολή του προορισμού της Πελοποννήσου στη ρωσική αγορά, καθώς και η προώθηση των προϊόντων. Συμφωνήθηκε δε ο άμεσος σχεδιασμός προωθητικής εκδήλωσης την περίοδο του Μαΐου, όπως και η στενή παρακολούθηση της διαδικασίας έκδοσης βίζα για τη θερινή περίοδο και την Πελοπόννησο ειδικότερα.

me geniki proxeno Eleni Mixalopoulou

Τέλος, σε συνάντηση με τον γενικό σύμβουλο ΟΕΥ β’ του Γενικού Προξενείου κ. Ηλία Θανασά και τους συνεργάτες του, αναλύθηκε το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί με το ρωσικό εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα και συμφωνήθηκε η διοργάνωση επιχειρηματικών b2b συναντήσεων στη Μόσχα μόνο για την Πελοπόννησο.

Αξίζει να σημειωθεί πως την έκθεση “Mitt” επισκέπτονται κατά μέσο όρο 100.000 άτομα (το 80% είναι επαγγελματίες τουρισμού), από 185 προορισμούς.