Περιφέρεια Πελοποννήσου: Κατασκήνωση 3-15 Αυγούστου στο Έσσεν της Γερμανίας

Eurocamp

Eurocamp

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αναπτύξει συνεργασία με σημαντικές ευρωπαϊκές περιφέρειες, με στόχο να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να αξιοποιήσει τη διεθνή εμπειρία και να δημιουργήσει ένα δίκτυο οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών συμπράξεων.

Ειδικότερα, έχει αναπτύξει διμερείς σχέσεις με το κρατίδιο του Έσσεν της Γερμανίας, στοχεύοντας στη συνεργασία σε τομείς όπως του θεματικού και μαθητικού τουρισμού και του αθλητισμού.

Το κρατίδιο του Έσσεν διοργανώνει στο Edersee και στο Wetzlar, από 3 μέχρι 15 Αυγούστου 2014, Eurocamp με τη συμμετοχή νέων από τις περιοχές Jaroslawl (Ρωσία), Wielkopolska (Πολωνία), Frydek – Mistek (Τσεχία), Verona (Ιταλία), Emilia – Romagna (Ιταλία), Navarra (Ισπανία), Mora (Πορτογαλία), Gotland (Σουηδία), Έσσεν (Γερμανία) και Πελοποννήσου.

Η κατασκήνωση θα έχει ως θέμα “Ο ρατσισμός στον αθλητισμό – Ο αθλητισμός ενάντια στο ρατσισμό”. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, επισκέψεις σε πολιτιστικά μνημεία και περιοχές φυσικού κάλλους της περιοχής, ημερίδες κ.ά.

Κάθε βράδυ θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην κάθε Περιφέρεια. Ομαδικά παιχνίδια, σκετς, τραγούδια, χοροί, video clips κλπ θα μπορέσουν να φέρουν την κουλτούρα και τις παραδόσεις της κάθε Περιφέρειας κοντά στις υπόλοιπες.

Οι ενδιαφερόμενοι νέοι και νέες, ηλικίας 18–20 ετών, γνώστες ξένης γλώσσας (κατά προτίμηση γερμανικής) καλούνται να υποβάλουν το αίτημά τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση magklari@arcadia.gr μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014.

Η φιλοξενία στην κατασκήνωση (διανυκτέρευση, γεύματα, μετακινήσεις κλπ) είναι δωρεάν. Το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων (ειδική εκπτωτική τιμή) καλούνται να καλύψουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Μάγκλαρη στο τηλέφωνο 27136 01116 και να επισκεφθούν τους συνδέσμους www.sportjugend-hessen.de, www.jugendreisen-hessen.de.