Εξειδικεύεται το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα

syskepsi gia eidiko anaptyxiako programma

syskepsi gia eidiko anaptyxiako programma

Τον καθορισμό των αξόνων προτεραιότητας για την εξειδίκευση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, σε συνδυασμό με την ένταξη έργων αναπτυξιακής δυναμικής, συζήτησε την Παρασκευή 1 Αυγούστου σε συνεδρίασή της η τεχνική γραμματεία του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2020 – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια”, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη. Στη συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εκπρόσωποι της αναπτυξιακής εταιρείας “Πελοπόννησος ΑΕ”.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του τεχνικού αντικειμένου του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, για το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά πως κατέχει στρατηγική θέση στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και ταυτόχρονα αποτελεί αναπτυξιακή πύλη καινοτομίας και εξειδίκευσης. “Ιδιαίτερη προτεραιότητα”, είπε, “πρέπει να δοθεί στην ανάδειξη του τοπικού χαρακτήρα της Πελοποννήσου, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη των τοπικών παραγωγικών και φυσικών πλεονεκτημάτων του συνόλου της Περιφέρειας, καθιστώντας την κωμόπολη πόλο έλξης και προβάλλοντας ταυτόχρονα το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου”.

Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε, τέλος, την ευελιξία του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος ως αναπτυξιακού εργαλείου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσω αυτού εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των παρεμβάσεων στην Πελοπόννησο ως κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.