Περιφέρεια: 1 εκατ. € για συντήρηση εθνικής οδού

ethniki odos

Δημοπρατήθηκε σήμερα, 15 Δεκεμβρίου, το έργο με τίτλο «Συντήρηση της με αριθμό 86 ΕΟ Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβάσια και της παράκαμψης Κροκεών – Δαφνίου», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Προβλέπονται εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορες θέσεις που έχουν υποστεί φθορές, βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης κατά μήκος της οδού, καθώς και επισκευή – συντήρηση των τεχνικών έργων.

Με την ευκαιρία δημοπράτησης, η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα δήλωσε ότι για τη συντήρηση του συγκεκριμένου δρόμου η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας τα τελευταία τρία χρόνια έχει διαθέσει πάνω από 2.000.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών προς τη νοτιοανατολική Λακωνία και τους τουριστικούς προορισμούς της Μονεμβάσιας, της Νεάπολης και της Ελαφονήσου. Τόνισε ακόμη ότι προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι να συντηρήσει το υπάρχον οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, ενώ ταυτόχρονα μελετά και προγραμματίζει έργα για την επόμενη προγραμματική περίοδο που θα έρθουν να συμπληρώσουν τους υπό κατασκευή οδικούς άξονες Νεάπολης – Αγίου Φωκά, Γυθείου – Γερολιμένα και Σκούρας – Πυρί.