Επερώτηση για το έργο παράκαμψης των Βουτιάνων στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης είχε καταθέσει στις 12/3 ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας. Πρόκειται για τον γνωστό δρόμο που βυθίστηκε, ελάχιστα αφότου δόθηκε σε κυκλοφορία το 2011.

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ηλίας Στρατηγάκος, απαντώντας, αρνήθηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο ΠΕΣΥ, θεωρώντας βάσει του περιεχομένου της ότι δεν πρόκειται για επερώτηση αλλά για πρόταση συζήτησης διαφόρων θεμάτων. Επομένως, επικαλούμενος τον κανονισμό λειτουργίας του αρμόδιου οργάνου, ο κ. Στρατηγάκος κρίνει πως η συζήτηση έπρεπε να ζητηθεί γραπτώς από το 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που επιμένει αναφέροντας τα εξής:

“Αρνούνται ο κ. Τατούλης, η κ. Νικολάκου και ο κ. Στρατηγάκος να απαντήσουν και στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο περιφερειακό συμβούλιο και στους πελοποννήσιους σε καυτά ζητήματα όπως:

• Γιατί καλύπτουν απάτες όπως η προσκόμιση κατ΄ επανάληψη στη Δ/νση Τεχνικών Έργων και στην Οικονομική Επιτροπή από ανάδοχο εταιρεία πλαστών ποινικών μητρώων;

• Πληρώθηκαν για δεύτερη φορά λογαριασμοί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ανάδοχες κατασκευαστικές εταιρείες για έργα στην Πελοπόννησο;

Όπως:

α) Τον 30ό λογαριασμό η ανάδοχος εταιρεία στο έργο παράκαμψη Βουτιάνων.

β) Τον 12ο λογαριασμό η ανάδοχος εταιρεία στο έργο Κουμπίλα – Λουλούδι.

Είναι γελασμένοι ο κ. Τατούλης, η κ. Νικολάκου και ο κ. Στρατηγάκος αν νομίζουν ότι θα αποφύγουν τον έλεγχο, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη και τον κανονισμό λειτουργίας του ΠΕΣΥ.

Θυμίζουμε στον κ. Τατούλη ότι έχει ήδη μια καταδικαστική απόφαση για παράβαση καθήκοντος. Δεν χρειάζεται να προκαλούν παρανομώντας ασύστολα”.


Δείτε σχετικά: “Παράκαμψη Βουτιάνων: Τι απαντά ο Ηλίας Στρατηγάκος σε όσα του καταλογίζει η Λαϊκή Συσπείρωση για τη λειτουργία του ΠΕΣΥ”