Περιφερειακό συμβούλιο με πρώτο θέμα τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Δήμο Ανατολικής Μάνης

Perifereiako Symvoulio

Η 11η τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουλίου και ώρα 16.00′ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης.

Το συμβούλιο θα ξεκινήσει με ανακοινώσεις του προέδρου και του περιφερειάρχη. Θα ακολουθήσουν επερωτήσεις του περιφερειακού σύμβουλου Νίκου Γόντικα για τα “Μέτρα αντιπυρικής προστασίας” και του περιφερειακού σύμβουλου Σαράντου Αλεξανδρή με θέμα “Ρύπανση εργασιακού και ευρύτερου περιβάλλοντος στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης. Τήρηση και εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων απόθεσης και διάστρωσης τέφρας – γύψου από τις μονάδες των ΑΗΣ Μεγαλόπολης της ΔΕΗ”.

Εν συνεχεία τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:

1. Οι καταστροφικές πυρκαγιές στο δήμο Ανατολικής Μάνης. Εισηγήτρια η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα.

2. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου “Διασυνδετική γραμμή μεταφοράς 150kV Ε.Ρ. Πελοπόννησος – Κρήτη” (εξ αναβολής). (Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αδαμαντία Τζανετέα)

3. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του παραθεριστικού – τουριστικού χωριού “Λόφοι Κοιλάδας” (Kilada Hills) εντός του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) “Kilada Hills”, στην περιοχή Κοιλάδα του δήμου Ερμιονίδας, ΠΕ Αργολίδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου. (Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αναστάσιος Χειβιδόπουλος)

4. Έγκριση μελέτης “Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τμήματος πόλεως Γυθείου, δήμου Ανατολικής Μάνης”, που αφορά και τις οδούς α) Τζανή Τζανετάκη, η οποία αποτελεί τμήμα της με αριθμό 19 επαρχιακής οδού “Γύθειο – Αρεόπολη – Πύργος Διρού – Μίνα – Κίττα – Γερολιμένας”, που ανήκει στο πρωτεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Λακωνίας και β) την Βασιλέως Παύλου από το “Περιβολάκι” έως την είσοδο του λιμένα του Γυθείου, η οποία ανήκει στην εθνική οδό με αριθ. 39 Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο. (Αδαμ. Τζανετέα)

5. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Γορτυνίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου “Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην οδό Καρκαλού – Ράδου”. (Ευάγγελος Γιαννακούρας)

6. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Σικυωνίων και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, βάσει του άρθρου 100 του Ν.3852/2010 και όπως έχει τροποποιηθεί, για την υλοποίηση του έργου “Ολοκλήρωση ανασκαφικού προγράμματος ανάδειξης της αγοράς αρχαίας Σικυώνας”. (Πελοπίδας Καλλίρης)

7. Έγκριση πρακτικής άσκησης σπουδαστών της ΕΠΑΣ Μαθητείας Τρίπολης του ΟΑΕΔ σε υπηρεσίες της ΠΕ Αρκαδίας. (Ευάγ. Γιαννακούρας)

8. Έγκριση πρακτικής άσκησης σπουδαστών της ΕΠΑΣ Μαθητείας Σπάρτης του ΟΑΕΔ σε υπηρεσίες της ΠΕ Λακωνίας. (Αδαμ. Τζανετέα)

9. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (δύο μηνών) για την ΠΕ Κορινθίας. (Πελ. Καλλίρης)

10. Έγκριση 3ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ026 “Συντήρηση – αποκατάσταση εθνικού και επαρχιακού δικτύου ΠΕ Λακωνίας” με κωδικό 2013ΕΠ02600003. (Αδαμ. Τζανετέα)

11. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ Πελοππόνησος ΑΕ για την υλοποίηση προγράμματος με τίτλο “Τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη για το σχεδιασμό του έργου με τίτλο Παρατηρητήριο Οργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Υγείας και της Περιβαλλοντικής Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου”. (Κων/να Νικολάκου)