Πετράκος: “Κοροϊδία τα νέα τιμολόγια ΟΣΔΕ”

Petrakos Thanasis

Petrakos Thanasis

“Ξεκάθαρη κοροϊδία” και “στάχτη στα μάτια των αγροτών” χαρακτηρίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Πετράκος τη μείωση των τιμολογίων του ΟΣΔΕ που ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αναλυτικά η σχετική δήλωσή του:

“Η κυβέρνηση, μπροστά στη γενική κατακραυγή και την αγανάκτηση που έχει προκαλέσει η τεράστια οικονομική επιβάρυνση που επιβλήθηκε στους αγρότες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενίσχυσης, ανακοίνωσε, με ξεκάθαρα επικοινωνιακό τρόπο, τη μείωση των τιμολογίων.

Η «μείωση» αυτή, όμως, αποτελεί ξεκάθαρη κοροϊδία για τους αγρότες, που υποχρεώθηκαν να υποστούν τεράστια έξοδα για κάτι που όφειλε το κράτος να τους παρέχει δωρεάν, ενώ δεν αποτελεί τίποτε άλλο από μια αόριστη υπόσχεση για την επόμενη χρονιά, αφού δεν έχει καν αναδρομική ισχύ.

Επιπλέον, οι μειώσεις που ανακοινώθηκαν εξακολουθούν να απέχουν πολύ από τις τιμές που επιβάλλονται –όταν επιβάλλονται– σε άλλες χώρες, αφού για παράδειγμα το αντίστοιχο τίμημα στην Ιταλία είναι μόλις 7 ευρώ.

Είναι επίσης «στάχτη στα μάτια», καθώς η παραχώρηση στη «Gaia Επιχειρείν» και ουσιαστικά στην Τράπεζα Πειραιώς του δικαιώματος να υποχρεώνει κάθε παραγωγό να τις «εξουσιοδοτεί και να αναγνωρίζει όλες τις πράξεις των ανωτέρω φορέων ως νόμιμες, έγκυρες, ισχυρές και απρόσβλητες και ως να έγιναν από τον ίδιο», παραμένει ένα τεράστιο θέμα.

Ως ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουμε και θα το κάνουμε πράξη ως κυβέρνηση, ότι η λειτουργία του ΟΣΔΕ, ως βασικού εργαλείου άσκησης αγροτικής πολιτικής, πρέπει να διέπεται από πλήρη διαφάνεια, να ανήκει στο δημόσιο και να είναι δωρεάν για τους αγρότες”.