Πιλοτικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το σχέδιο ανάπτυξης υδατοδρομίων

Tatoulis - Papadopoulos

Tatoulis - Papadopoulos

Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνάντηση του περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη και του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης των υδατοδρομίων στην Ελλάδα.

“Στόχος μας είναι τα υδροπλάνα να αποτελέσουν μια μορφή εναλλακτικού τουριστικού προϊόντος και όχι ένα νέο συγκοινωνιακό μέσο τακτικού χαρακτήρα”, δήλωσαν από κοινού οι δύο άνδρες και πρόσθεσαν ότι “παράλληλα θα δημιουργηθούν συμπράξεις που θα λειτουργήσουν ευεργετικά στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος”.

Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να ληφθούν μέτρα συντήρησης και αύξησης του επιπέδου ασφαλείας του οδικού δικτύου, “για να αποφευχθεί ο κίνδυνος υποβάθμισης της ποιότητας του υφιστάμενου οδικού δικτύου”, ενημερώνοντας παράλληλα τον υφυπουργό ότι “η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για τη βελτίωση του δικού της δικτύου και τη χρηματοδότησή του στη νέα προγραμματική περίοδο”.

Ο κ. Παπαδόπουλος από την πλευρά του σημείωσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί αντίστοιχο σχέδιο σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής χρήση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου.