“Ναι στην οικονομία των ανθρώπων, όχι των αγορών”

Voudouris - omilia Sparti (9)

Την κεντρική προεκλογική του ομιλία πραγματοποίησε χθες στη Σπάρτη ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την παράταξη “Πελοπόννησος Πρώτα” κ. Οδυσσέας Βουδούρης.

Μία από τις του βασικές αναφορές επικεντρώθηκε στα ζητήματα οικονομίας και ανάπτυξης, για την οποία τόνισε πως είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση. Προτάσσοντας το σύνθημα ότι ο χώρος του πρεσβεύει την πίστη στην οικονομία και ελευθερία των ανθρώπων και όχι των αγορών, εξέφρασε την πεποίθηση πως οι εκλογικές αναμετρήσεις της 18ης και της 25ης Μαΐου θα μείνουν στην ελληνική ιστορία ως μια σημαντική στροφή, όπου θα καταδικαστεί η εφαρμοζόμενη νεοφιλελεύθερη πολική.

“Δεν θέλουμε τη ζούγκλα όπου ιδιωτικές εταιρείες, χάρη στο άθλιο ΤΑΙΠΕΔ, θα κλέψουν τις παραλίες της Ελαφονήσου, της Παχειάς Άμμου και ό,τι όμορφο έχει αυτός ο τόπος, για να στήσουν μπίζνες για τους πλούσιους”, επεσήμανε στην ομιλία του ο κ. Βουδούρης.

Αναλύοντας τους άξονες της πολιτικής που πρόκειται να εφαρμόσει, προσδιόρισε ως τομείς μείζονος σημασίας την παραγωγική ανασυγκρότηση και τον τουρισμό που βασίζεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σέβεται το περιβάλλον και αξιοποιεί τον πολιτισμό. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σημασία της διαφάνειας, αλλά και στη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Από το ίδιο βήμα, νωρίτερα, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Σταύρος Χρυσαδάκος καταδίκαζε την πολιτική της περιφερειακής αρχής, σημειώνοντας ότι “στη Λακωνία δεν ολοκληρώθηκε κανένα έργο, αντίθετα υπάρχουν πολλά έργα-φαντάσματα, όπου εξαφανίστηκαν πολλά εκατομμύρια δημόσιου χρήματος”. Ο κ. Χρυσαδάκος αναφέρθηκε εκτενώς και στο πρόγραμμα που σκοπεύει να υλοποιήσει η παράταξή του για την παραγωγική ανασυγκρότηση, με έμφαση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, καθώς και στον τουρισμό.

Την εκδήλωση είχε ανοίξει με χαιρετισμό ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού ΑΝ.Α.Σ.Α. κ. Παναγιώτης Κουμουνδούρος, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες της Σπάρτης αλλά και όλης της χώρας να κάνουν πράξη την ανατροπή στις επερχόμενες εκλογές.