Πιτόγυρα, κόκκινο σκαθάρι, αγριογούρουνα και… “πυγμαχία” στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας

parapolitika

Σοβαρά και λιγότερο σοβαρά θέματα που “αλιεύσαμε” από την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης:

> Κλίμα γενικής ευφορίας για τη φετινή προβολή του “Σπάρταθλον” τόσο από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση (επιτέλους) όσο και από τα τοπικά ΜΜΕ. Ο δήμαρχος, ευχαριστώντας όλους τους συντελέσαντες, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη λακωνική καταγωγή στελεχών της ΕΡΤ. Σα να λέμε, αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη…

> Γαστρονομική παρατήρηση Αργειτάκου: Πολλοί από τους σπαρταθλητές εθεάθησαν με πιτόγυρα στους δρόμους της πόλης. Γελώντας, πρότεινε μάλιστα του χρόνου ο γύρος να ενταχθεί στο μενού του γεύματος που παραδοσιακά τους προσφέρει ο δήμος.
(σημείωση συντάκτη: Αν τους μάθαμε να τρώνε σουβλάκια, μάλλον τους ψιλοαποσυντονίσαμε τους αθλητές).

> Στην Κίνα θα βρεθεί ο Βαγγέλης Βαλιώτης με τη δημοτική σύμβουλο Χριστίνα Μακρυσοπούλου, ύστερα από πρόσκληση της κινεζικής πρεσβείας. Ελπίζουν σε σύναψη συνεργασιών με τους ασιάτες.

> Αντίθετα προς Ευρώπη μεριά, συγκεκριμένα προς Λονδίνο, θα οδεύσει ο Γιώργος Κονίδης παρέα με τον δημοτικό υπάλληλο Χρήστο Μητράκο, προκειμένου να εκπροσωπήσουν το δήμο στη διεθνή τουριστική έκθεση World Τravel Market.

> “Καίει”, σύμφωνα με τον Χρήστο Μπουγάδη, το θέμα της ασθένειας των φοινίκων. Ο σύμβουλος επανέφερε προηγούμενο ερώτημα σε σχέση με τις Mpougadis Xristosέως τώρα ενέργειες του δήμου και αξίωσε γραπτή απάντηση. “Η Παλαιολόγου θα βρεθεί κάποια στιγμή χωρίς φοίνικες. Έχουν διατεθεί του κόσμου τα χρήματα. Ποιο το αποτέλεσμα; Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν”, είπε μεταξύ άλλων.
Ψύχραιμη η απάντηση Βαλιώτη, που τον κάλεσε να μην κινδυνολογεί, υπεραμύνθηκε των προσπαθειών που έχουν γίνει για την καταπολέμηση του κόκκινου σκαθαριού και δεσμεύτηκε να απαντήσει σύντομα μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας. Όπως πάντως σημείωσε, για τους ιδιωτικούς φοίνικες η ευθύνη του όλου ελέγχου ανήκει στην Περιφέρεια και ο δήμος κινείται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

> Συνέταιροι στην τσέπη τη δική του και πολλών άλλων παραγωγών ανέφερε ο Κυριάκος Στρίφας πως έχουν γίνει οι αγριόχοιροι, που δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε καστανιές και καρυδιές. Προκειμένου να μειωθεί λοιπόν ο πληθυσμός τους, κάλεσε το Σώμα να ζητήσει με ενέργειές του την επιμήκυνση της κυνηγετικής περιόδου για το ζωικό αυτό είδος.

> Δεκαέξι άτομα με πεντάμηνη σύμβαση προτίθεται να προσλάβει ο δήμος, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από τις πρόσφατες πλημμύρες. Πρόκειται για δέκα θέσεις εργατών, τεσσάρων οδηγών και δύο οδηγών μηχανημάτων έργων. Η σύμβαση δεν θα λήξει αργότερα από τις 7/3/2017.

> “Και με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τι γίνεται;” διερωτήθηκε φωναχτά ο Δήμος Λεβεντάκης.
Βλέποντας και κάνοντας ήταν λίγο-πολύ η απάντηση του δημάρχου, ο οποίος ενημέρωσε πως έχει ζητήσει την έγκριση προσλήψεων αλλά τον έχουν στην… αναμονή. Όπως εύγλωττα παραδέχτηκε “το πράγμα δεν βγαίνει”, οι υπηρεσίες έχουν αποδεκατιστεί με τις συνταξιοδοτήσεις -ιδίως η Τεχνική- και ορισμένες ανάγκες θα εξυπηρετηθούν με τα οκτάμηνα.
Συμπέρασμα μνημονιακό (δικό μας): Φέξε μου και γλίστρησα…

> Σε σάκο του μποξ έχει μετατραπεί ο καθ’ όλα σKoumoundouros Panagiotisυμπαθής Παναγιώτης Κουμουνδούρος, ο οποίος σε κάθε συνεδρίαση ακούει τα εξ αμάξης για κάθε μεγάλη και μικρή απόφαση της κυβέρνησης. Τα “χτυπήματα” που δέχεται και τον καλούν να απολογηθεί για τις κυβερνητικές πολιτικές είναι ουκ ολίγα, τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά του. Εμ, έτσι είναι όταν ανήκει κανείς σε κόμμα εξουσίας: μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες…