Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Τυροβολά “Σοφά λόγια και διαχρονικές αλήθειες”

Το βράδυ της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου στην αίθουσα “Γεώργιος Περδικλώνης” της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει την παρουσίαση ενός διαφορετικού βιβλίου του Αλέξανδρου Τυροβολά το οποίο συγκεντρώνει συμπυκνωμένη γνώση, το πόνημα “Σοφά λόγια και διαχρονικές αλήθειες” (από τις εκδόσεις “Ιδιομορφή”).

Την παρουσίαση ανέλαβαν οι φιλόλογοι Μεταξία Παπαποστόλου και Γιώργος Ατσαβές, εστιάζοντας τόσο στην αξιέπαινη εργασία του συγγραφέα-συντάκτη του βιβλίου, ο οποίος συγκέντρωσε φράσεις, νοήματα και λέξεις με «σοφό» περιεχόμενο, όσο και στην ανάδειξη της αξίας των γνωμικών και των αποφθεγμάτων στη ζωή του ανθρώπου. Οι ρήσεις που διαβάστηκαν και προέρχονται από συγγραφείς, ποιητές, λογοτέχνες και παιδαγωγούς, αλλά και από το δημοτικό τραγούδι, οδήγησαν τη σκέψη του κοινού στα μονοπάτια της φιλοσοφικής αναζήτησης της ουσίας της ζωής.

Ο ίδιος ο συγγραφέας, γεωπόνος στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος την περίοδο 1980-2011 και για τρεις θητείες πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων του νομού μας, εξέθεσε τη δική του εκδοχή στην προσπάθεια της συγκέντρωσης και κωδικοποίησης της γνώσης των ανθρώπων στο πέρασμα του χρόνου, με την ελπίδα να κρατήσει ζωντανή την ισχύ της ώστε να αποφευχθεί το “Θνήσκει γαρ σιγαθείς ο άξιος λόγος”.

Η συμμετοχή και αγάπη των παρευρεθέντων έκανε τη βραδιά ιδιαίτερα ανθρώπινη και ζεστή, εφαρμόζοντας στην πράξη τις διαχρονικές αλήθειες που προβάλλονται στο βιβλίο αυτό.