Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Βλαχάκου

Το τελευταίο βιβλίο του Βασίλη Βλαχάκου με τίτλο «Η Δημοκρατία στον οίκο ενοχής» (40 χρόνια κοινοβο(υ)λευτικής χρεοκοπίας) των εκδόσεων Μιχάλη Σιδέρη, με πρόλογο του ποιητή Δημήτρη Ιατρόπουλου, παρουσιάστηκε στο κατάμεστο πνευματικό κέντρο του δήμου Σπάρτης το περασμένο Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου.

Όλα ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα και τον χαιρετισμό της δρος φιλολογίας – διευθύντριας του 4ου γυμνασίου Σπάρτης και γραμματέως της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας “Χείλων ο Λακεδαιμόνιος”, Μεταξίας Παπαποστόλου. Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον ταξίαρχο ε.α. – εκπ/κό Αθανάσιο Στρίκο, ο οποίος παρουσιάζοντας το βιβλίο άπλωσε με ταχύτητα και μαεστρία ολόκληρο το περιεχόμενό του.

Αποσπάσματα από το βιβλίο απήγγειλαν οι φιλόλογοι Χάρης Βασιλάκος, Ευαγγελία Πηγαδιώτη και η λογοτέχνης Ουρανία Μπούρτζινου, ενώ οι χαρισματικοί μουσικοί του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης, υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας Κυριακής Χελιώτη και τη μελοποίηση του καθηγητή μουσικής Ματθαίου Δακουτρού, απογείωναν κάθε φορά το ακροατήριο, που ανταπέδιδε καταχειροκροτώντας τους.

parousiasi (2)

Το πλούσιο πρόγραμμα έκλεισε ο ίδιος ο ποιητής Βασίλης Βλαχάκος, ο οποίος είπε τι κίνησε τον νου και την ψυχή του να δώσει αυτό το σατιρικό ημερολόγιο σαράντα χρόνων, ευχόμενος να μην είναι το προοίμιο μιας μεγάλης νύχτας αλλά το τέλος αυτής, η ταφόπλακα μιας άσχημης εποχής και μια κακή ανάμνηση για παραδειγματισμό και συμμόρφωση.

Συγκινημένος, αφού ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα και καλύτερη χρονιά, κάλεσε στο βήμα τον καθηγητή του, Δημήτρη Κατσαφάνα. Συγκλονιστικός ο σεβαστός δάσκαλος, όπως πάντα, αφού επαίνεσε τον ποιητή – μαθητή του, απέδωσε ανάγλυφα ποιος ο σκοπός της Πολιτείας, δίνοντας για μια ακόμη φορά σπουδαίο μάθημα.