Πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ζητούν από το Δήμο Σπάρτης τα ΑμεΑ Λακωνίας

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης να μειώσει τα δημοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και το φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων κατά 50% στους άπορους, πολύτεκνους και ΑμεΑ στάθηκε αφορμή για τη σύνταξη επιστολής από το Σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας, προκειμένου να ζητήσει πλήρη απαλλαγή των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τα δημοτικά τέλη.

Όπως άλλωστε σημειώνει το Σωματείο, η νομοθεσία παρέχει αυτό το δικαίωμα, σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί η καθοδική πορεία προς την εξαθλίωση, στην οποία οδηγεί τα άτομα με ειδικές ανάγκες η οικονομική κρίση.

Καλεί επίσης το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ να λάβει ανάλογη απόφαση, κάνοντας επίσης χρήση του δικαιώματος που ο νόμος τού παρέχει, για πλήρη απαλλαγή των ΑμεΑ από τα αναλογούντα σε αυτά τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης.

“Φυσικά αυτή η απαλλαγή”, υπογραμμίζει το Σωματείο, “δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιβαρύνει με περαιτέρω κόστος τους λογαριασμούς των υπολοίπων δημοτών, γεγονός που θα επιφέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα, δημιουργώντας έριδα μεταξύ τους”.

Αναμένοντας την άμεση αντίδραση του δήμου, το Σωματείο ζητεί το θέμα να εισαχθεί προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης.

Ανάλογο αίτημα θα υποβληθεί και στους υπόλοιπους δήμους του νομού.