“Πλαστικό χρήμα: Η ολοκλήρωση της οικονομικής υποδούλωσης”

 

γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Mitrakos Vaggelis

________________________________________________________________________________

Με ταχείς ρυθμούς η κυβέρνηση, σε απόλυτη συμφωνία με τα ξένα αφεντικά, προχωρά στην αντικατάσταση των νομισμάτων με κάρτες.
Γιατί όμως;
Για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ισχυρίζεται η κυβέρνηση.
Είναι όμως αυτό αλήθεια; Πολλοί κορυφαίοι οικονομολόγοι που δουλεύουν για το τραπεζικό σύστημα και τις αγορές λένε άλλα.
Ο επικεφαλής οικονομoλόγος, τεχνοκράτης, της «Citicorp» Willem Buiter έχει δηλώσει, για παράδειγμα, πως οι ΗΠΑ χρειάζονται πολύ χαμηλότερα επιτόκια για να «ωθήσουν» την οικονομία μακριά από την ύφεση και προτείνει αρνητικά επιτόκια, γύρω στο –6 %. Για να λειτουργήσει όμως αυτή η «μηχανή», συνεχίζει ο κ. Buiter, πρέπει να καταργηθούν τα μετρητά!
Από κοντά και ο Kenneth Rogoff, ο εβραϊκής καταγωγής αμερικάνος οικονομολόγος και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ζήτησε πέρυσι «την εξάλειψη του φυσικού νομίσματος» για να σταματήσει «η φοροδιαφυγή και η παράνομη δραστηριότητα», καθώς και το να προλαμβάνονται οι άνθρωποι από το να αποσύρουν χρήματα, όταν τα επιτόκια είναι κοντά στο μηδέν!
Τι σημαίνει όμως αρνητικό επιτόκιο -6%;
Σημαίνει πως αν έχουμε πχ 100 ευρώ σε μια τράπεζα, στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε 94 ευρώ (αφού η τράπεζα θα έχει «αρπάξει» τα 6 ευρώ μέσω του αρνητικού επιτοκίου), μετά από δύο χρόνια θα έχουμε 88,36 ευρώ, μετά από τρία χρόνια 83,06 ευρώ και πάει λέγοντας. Αντίθετα, ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ, σε κυκλοφορία εκτός τραπέζης, θα εξακολουθεί να αξίζει 100 ευρώ.
Αν όμως το τραπεζικό σύστημα προχωρήσει σε αρνητικά επιτόκια (ήδη σήμερα τα επιτόκια καταθέσεων είναι σχεδόν μηδενικά), τότε ο κόσμος θα σπεύσει να αποσύρει τα χρήματά του από τις τράπεζες (μαζική απόσυρση καταθέσεων – bank run).
Προκειμένου, λοιπόν, οι αγορές και το παγκοσμιοποιημένο τραπεζικό σύστημα να προχωρήσουν στα αρνητικά επιτόκια αποφεύγοντας όμως το bank run, προωθούν, με τη βοήθεια «δουλικών» εθνικών κυβερνήσεων, την αντικατάσταση των ρευστών με τις κάρτες, ώστε να φυλακίσουν το χρήμα στις τράπεζες και ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ο πολίτης να αναλάβει τα χρήματα των καταθέσεών του, του μισθού του, της σύνταξής του κλπ, αλλά να τα διαθέτει ΜΟΝΟ για αγορές μέσω της κάρτας!
Ήδη το σχέδιο αυτό έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης εκτός των ΗΠΑ ΚΑΙ στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα η ολοκλήρωση του σχεδίου για το πλαστικό χρήμα προχώρησε βάσει σχεδίου, κάτω κυριολεκτικά από τη μύτη ενός λαού που είχε αποκοιμηθεί και «τύρβαζε περί άλλων».
Πρώτα πέρασαν όλες οι οικονομικές συναλλαγές (μισθοί, συντάξεις, εξοφλήσεις, πληρωμές κλπ) στο τραπεζικό σύστημα. Μετά άρχισαν να πέφτουν τα επιτόκια καταθέσεων (σήμερα έχουν φτάσει σχεδόν στο μηδέν). Πρόσφατα επιβλήθηκαν (με πρόσχημα το δημοψήφισμα-μαϊμού) τα capital control, και τώρα το σχέδιο ολοκληρώνεται με την υποχρεωτική καθιέρωση της κάρτας αντί των ρευστών.
Και για να μην μιλήσουν κάποιοι περί κινδυνολογίας… ήδη μια ελβετική τράπεζα θα εφαρμόσει αρνητικά επιτόκια καταθέσεων από 1-1-2016.
«Ο πραγματικός στόχος των κυβερνήσεων είναι να αναγκαστεί το κοινό να πραγματοποιεί αποκλειστικά τις συναλλαγές του μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να κατασκοπεύουν ακόμα και τις πιο ιδιωτικές χρηματοοικονομικές συναλλαγές των πολιτών, προκειμένου να στραγγίξουν και το τελευταίο σεντ ώστε να ικανοποιήσουν την ακόρεστη βουλιμία τους».