Πλημμύρισε κόσμο η Κεντρική Πλατεία Σπάρτης

plateia - ekdilwseis Spartathlon (11)

Μια υπέροχη μουσική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία Σπάρτης. Οι μουσικοί Σπύρος Καππάκος (ακορντεόν), Νίκος Σταματάκος (τύμπανα), Γιάννης Βούκλιζας (μπάσο), Παναγιώτης Φωτόπουλος (πλήκτρα), Γεώργιος Ζήτσας (μπουζούκι) και Χρήστος Βλάχος (ηλεκτρική κιθάρα) συνόδευσαν τους ερμηνευτές Ηλία Καππάκο και Ειρήνη Χριστοφιλάκη σε ένα έντεχνο – λαϊκό πρόγραμμα, που παρέσυρε στους ρυθμούς του το κοινό.

Σήμερα Τετάρτη, σειρά έχουν από τις 17.00΄ έως τις 19.00΄ στο δημοτικό στάδιο Σπάρτης οι παιδικοί αγώνες παμπαίδων Β και παγκορασίδων Β, μία διοργάνωση του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης.

Από τις 18.00΄ έως τις 20.00΄ στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Σπάρτης θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται από το Σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας και το Σύλλογο ΑμεΑ Αρκαδίας. Θα διεξαχθεί παιχνίδι goal – ball (παραολυμπιακό άθλημα ατόμων με προβλήματα όρασης), με την εθελοντική συμμετοχή του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ Μαγνησίας (Πειρατές). Επίσης θα γίνει προσομοίωση κινητικότητας παραπληγικών και τυφλών, με σκύλο οδηγό.

Στις 21.00΄ το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της πόλης, η χορωδία και ορχήστρα του Λακωνικού Ωδείου θα παρουσιάσει αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι.

Ακολουθεί “Ρεμπέτικη βόλτα”. Θα τραγουδήσουν οι Σπύρος Κουτσοβασίλης και Γιώτα Αποστολάκου. Συμμετέχει η χορωδία Ξηροκαμπίου. Η καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκει στον Δημήτρη Πάντο.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, που είναι αφιερωμένη στον υπερμαραθώνιο “Σπάρταθλον 2014”, θα συνεχίσουν να λειτουργούν στην κεντρική πλατεία τα περίπτερα της Γιορτής Ελιάς και Λαδιού, του Σκοπευτικού Ομίλου Λακεδαιμονίων “Λεωνίδας”, του Σκοπευτικού Ομίλου Σπάρτης, της ομάδας 3π, του συλλόγου δράσεων “Ετοιμοκλής”, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Ολυμπιακού Κέντρου Σπάρτης και της ομάδας νέων “Ενεργοποίηση Τώρα”. Λειτουργεί επίσης έκθεση βιβλίου και ζωγραφικής της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας “Χείλων ο Λακεδαιμόνιος”.