Πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους λάκωνες παραγωγούς

opekepe logo

opekepe logo

Σε συμπληρωματική πληρωμή 434.034,95 ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Λακωνίας προχώρησε μετά από σχετικούς ελέγχους ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμών και Εγγυήσεων.

Συνολικά το 2013 η εξισωτική αποζημίωση που έχει κατευθυνθεί προς το νομό μας είναι 3.297.972,28 ευρώ και αφορά σε 2.388 παραγωγούς. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο διατέθηκαν 1.779.101,62 ευρώ, τον Οκτώβριο 1.084.835,71 ευρώ και το Νοέμβριο, όπως προαναφέρθηκε, 434.034,95 ευρώ.

Η τελευταία αυτή πληρωμή περιλαμβάνει:

  • 97 επιλαχόντες της τρίτης αξιολόγησης που δεν συμπεριλήφθηκαν σε προηγούμενη πληρωμή στο 100% του ποσού ένταξης,
  • 284 επιλαχόντες της τρίτης αξιολόγησης που συμπεριλήφθηκαν μόνο στην πληρωμή του Ιουλίου,
  • 434 δικαιούχους που εξοφλούνται στο υπόλοιπο του ποσού ένταξης και
  • 1570 δικαιούχους που είχαν συμπεριληφθεί σε όλες τις προηγούμενες πληρωμές στο 10% του ποσού ένταξης.

Έως το τέλος του έτους θα πληρωθούν και όσοι παραγωγοί είχαν αρχικά καταθέσει ελλιπή δικαιολογητικά.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, «ο ΟΠΕΚΕΠΕ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, με στόχο την ωφέλεια και ενίσχυση του έλληνα αγρότη. Η τρέχουσα πληρωμή αποδεικνύει τη σοβαρότητα και αξιοπιστία με την οποία κινείται ο Οργανισμός, ο οποίος, ως όφειλε, τήρησε τη νομιμότητα, ζήτησε τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά από όσες αιτήσεις είχαν κριθεί ελλιπείς και εν τέλει ενισχύει σε σημαντικό βαθμό τον αγροτικό κόσμο της Λακωνίας, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των ελλήνων παραγωγών».