Ποδηλατική Ακαδημία δωρεάν στην Πλύτρα

podilatiki akadimia

podilatiki akadimia

Ποδηλατική ακαδημία για παιδιά θα λειτουργήσει από τις 7 έως τις 9 Αυγούστου στην Πλύτρα, με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά, άνευ χρηματικού αντιτίμου, να συμμετάσχουν σε μια πολύ σημαντική για την ασφάλεια και τη σωματική τους ανάπτυξη δραστηριότητα, που θα ειναι συνάμα και ψυχαγωγική.

Στόχος είναι η εκμάθηση ορθών πρακτικών για την ασφαλή ποδηλασία και να αποτελέσει η ακαδημία μια αφορμή ώστε να γίνει το ποδήλατο καθημερινό μέσο μετακίνησης και ψυχαγωγίας, αλλά και να δώσει το έναυσμα σε κάποια παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα της αγωνιστικής ποδηλασίας.

Παράλληλα με την ποδηλατική ακαδημία θα λειτουργήσει ένα προπονητικό πρόγραμμα αγωνιστικής ποδηλασίας για παιδιά 10-15 ετών, με βασικό στόχο την επιτυχημένη συμμετοχή στην ποδηλατοδρομία που οργανώνει το Νομικό Πρόσωπο του δήμου Μονεμβασίας στην Πλύτρα, στις 10 Αυγούστου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατά το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία νέων και αρχάριων αθλητών, προκειμένου να αντεπεξέλθουν ικανοποιητικά σε δοκιμασίες ταχύτητας και αντοχής, αλλά και να εντρυφήσουν στο πνεύμα της ευγενούς άμιλλας.

Οι δοκιμασίες, που θα περιλαμβάνουν ήπιες ασκήσεις και ασκήσεις τακτικής του αγώνα, θα είναι γενικά διασκεδαστικές και δεν θα προκαλούν άγχος στα παιδιά.

Προπονήσεις θα γίνονται καθημερινά στις 7 το απόγευμα, με τόπο συγκέντρωσης το δημοτικο σχολείο Παπαδιανίκων.

Απαραίτητη είναι η συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα και η υποχρεωτική χρήση ποδηλατικού κράνους.

Για δήλωση συμμετοχής και λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Ευάγγελο Βλαχάκη στο τηλέφωνο 6980358038 ή στο e-mail: podilatoparea@yahoo.gr.