Ποδηλατική εξόρμηση του ΕΟΣ Σπάρτης στο βόρειο Ταΰγετο

podilatoporeies

podilatoporeies

Ποδηλατική εξόρμηση στο βόρειο Ταΰγετο θα πραγματοποιήσει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Σπάρτης την Κυριακή 10 Μαΐου, στη διαδρομή Τουριστικό – Λουσίνα – Καστόρειο – Σπάρτη.

Η διαδρομή κινείται κατά το μεγαλύτερο μέρος σε δασικούς χωματόδρομους και κατά ένα μέρος στην ασφαλτοστρωμένη οδό Καστορείου – Σπάρτης. Η πορεία χαρακτηρίζεται από μέτριο βαθμό δυσκολίας και θα διαρκέσει περίπου έξι ώρες (χωρίς τις στάσεις). Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30′ το πρωί της Κυριακής με ταξί ή λεωφορείο από το κλειστό γυμναστήριο για Τουριστικό Ταϋγέτου (Σιλίμποβες).

Απαραίτητη για τη συμμετοχή είναι η καλή φυσική κατάσταση και η σχετική εμπειρία κίνησης σε χωμάτινες διαδρομές. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα χρειαστούν συντηρημένο ποδήλατο βουνού (mountain bike), κράνος, εφεδρικές σαμπρέλες, αντιανεμικό, παγούρι με νερό (Προσοχή: η έλλειψη κάποιου από τα παραπάνω θα αποτελέσει λόγο αποκλεισμού από τη συμμετοχή στην εξόρμηση).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο έως το βράδυ της Παρασκευής 8/5 στον υπεύθυνο συντονιστή της εξόρμησης κ. Παναγιώτη Παππά (6945832701).