Ποιους ωφελούν οι εξοπλισμοί;

polemika aeroskafi

γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος


1. Όλοι γνωρίζουν (και οι ίδιοι οι αμερικανοί αξιωματούχοι ομολογούν) πως το ΜΟΝΟ ανταγωνιστικό στήριγμα της οικονομίας των ΗΠΑ είναι η πολεμική της βιομηχανία, χωρίς την οποία ΟΛΑ θα κατέρρεαν. Επομένως για τις ΗΠΑ ο πόλεμος είναι η μόνη διέξοδος κι επιλογή, αφού ωφελεί σοβαρά την οικονομία τους.

2. Ο έλληνας πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας, κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Ουάσιγκτον συμφώνησε σε εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 1,1 δισ. ευρώ!!!

3. Σκηνικό όξυνσης μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας στήθηκε τους τελευταίους μήνες με πολεμικού χαρακτήρα δηλώσεις και προκλήσεις.

4. Σύμφωνα με διαρροές του υπουργείου Άμυνας για την Επιτροπή Εξοπλιστικών, η οποία συνεδρίασε πρόσφατα στη βουλή, «ΟΛΑ τα κόμματα συμφώνησαν στην επίσπευση της υλοποίησης ώριμων εξοπλιστικών προγραμμάτων με φόντο την κλιμακούμενη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις»!

Ιδού, λοιπόν, πώς έτσι εύκολα ενώνονται τα κομμάτια του παζλ, ιδού πώς μια μικρή χώρα καταχρεωμένη με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνώντων της, με τον εθνικό της πλούτο υποθηκευμένο για 100 χρόνια (ποιος ζει και ποιος πεθαίνει), με την εθνική της ανεξαρτησία κουρελιασμένη, ΜΠΟΡΕΙ -φτωχοποιώντας τους έλληνες- να διαθέτει δισεκατομμύρια στους εξοπλισμούς, δέσμια των εξαρτήσεων που προκύπτουν από τη μονομέρεια και τη δουλικότητα της εξωτερικής της πολιτικής, από το 1974 έως ΚΑΙ σήμερα.