Πολίτες και συλλογικότητες συνενώνουν δυνάμεις ενάντια στις ανεμογεννήτριες του Πάρνωνα

Σε κάλεσμα συστράτευσης “ενάντια στην επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων των ΑΠΕ” καλεί η επιτροπή αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα, η οποία συγκροτήθηκε χθες 13/6 στην πλατεία του Κοσμά κατόπιν μαζικής συγκέντρωσης.

Η επιτροπή δηλώνει ανοικτή σε όποιον συμφωνεί με το πλαίσιο και είναι διατεθειμένος να παλέψει. Την συγκροτούν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, του Κοσμά, των Καρυών, των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Λακωνίας και Τρίπολης – Βόρειας Κυνουρίας, συνταξιουχικών οργανώσεων, του συνδικάτου οικοδόμων Αρκαδίας, της επιτροπής αγώνα δήμου Ευρώτα και απλοί πολίτες.

Κατά τη χθεσινή εκδήλωση μαζεύτηκαν εκατοντάδες υπογραφές στο κείμενο με το πλαίσιο συσπείρωσης και αγώνα, και αποφασίστηκε πλατιά εξόρμηση για τη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων υπογραφών, που θα αποτελέσουν εφόδιο στις συναντήσεις – παραστάσεις σε κάθε αρμόδιο (δήμους, Περιφέρεια, υπουργούς και κυβέρνηση).

Η νεοσυσταθείσα επιτροπή καλεί τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια όλων των χωριών, τα εργατικά σωματεία, τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, τους πολιτιστικούς – αθλητικούς – οικολογικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους, τα συντοπίτικα σωματεία και όλους τους λαϊκούς φορείς να υπογράψουν το κείμενο που διακινείται στο διαδίκτυο, ώστε να υπάρξει συνένωση δυνάμεων για τη σωτηρία του Πάρνωνα και των άλλων ορεινών όγκων της Πελοποννήσου.