Πολιτική προστασία: Παίρνει τα μέτρα του ο Δήμος Ευρώτα

synedriasi

synedriasi

Την Τρίτη 27/10 συνεδρίασε στη Σκάλα το συντονιστικό τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας του δήμου Ευρώτα, υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Δήμου Βέρδου. Θέμα του ο συντονισμός των δράσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό.

Στην συνεδρίαση μετείχαν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γεώργιος Σταθάς, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας κ. Βασίλης Παπαδουλάκης, ο συνταγματάρχης του ΚΕΕΜ Αθανάσιος Αλεξανδρής, οι διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Γυθείου και Μολάων, ο διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Β’ Τάξης Δήμου Ευρώτα, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, εκπρόσωπος του Δασαρχείου Μολάων, υπηρεσιακά στελέχη του δήμου (Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Υπηρεσίας Δόμησης και Τεχνικών Υπηρεσιών), εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τρινάσου και οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.

synedriasi 1

Συζητήθηκαν οι προληπτικές ενέργειες που πρέπει να γίνονται πριν την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων ή χιονοπτώσεων. Έγινε επίσης ενημέρωση για τα μέσα που διαθέτουν οι εμπλεκόμενοι φορείς και τονίστηκε η ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αναφέρθηκαν ακόμη επικίνδυνα σημεία και περιοχές που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαιτούμενες επεμβάσεις. Τέλος, επισημάνθηκε από όλους η ανάγκη καθαρισμού του ποταμού Ευρώτα, από τη γέφυρα της Σκάλας και προς τις εκβολές.