“Σπάρταθλον”: Οι εκδηλώσεις της Πέμπτης

afisa front

afisa front

O βροχερός καιρός δεν επέτρεψε δυστυχώς να γίνουν οι χθεσινές απογευματινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 33ου “Σπάρταθλον”. Για σήμερα Πέμπτη το πρόγραμμα των προγραμματισμένων εκδηλώσεων προβλέπει συνέχεια των εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητές στο παραποτάμιο δημοτικό πάρκο Ευρώτα.

Από τις 9.00′ έως τις 13.00′ ο Λεωνίδας Σουχλέρης (Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας) παρουσιάζει τον «Αθλητισμό στην Αρχαία Σπάρτη» και στη συνέχεια ο Λεωνίδας Βαρδάκας επιχειρεί μια «Γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον του Ευρώτα».

Από τις 20.00′ έως 21.15′ ακολουθούν ομιλίες – παρουσιάσεις της Χαράς Γιαννακάκη (ΕΦΑΛΑΚ) «Για τη δημιουργία μιας αρχαιολογικής διαδρομής κατά μήκος του ποταμού Ευρώτα» [Η πρόταση για την «Ανάδειξη – ανάπλαση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της περιοχής του Ευρώτα, στη Σπάρτη» – Υλοποίηση, προβλήματα, προοπτικές], και των Ναταλίας Γκιαούρη, Διονυσίας Δασκαλάκη και Νάγιας Τριτάκη με θέμα «Απόηχος Μάχης – Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης» [Με αφορμή την ανάδειξη του κτιριακού όγκου του εργοστασίου Χυμοφίξ, συναντούμε στις όχθες του ποταμού τόσο την αρχή του νήματος ενός παραγκωνισμένου τοπίου και τα χνάρια της ιστορίας, όσο και το όραμα για μια «νέα» είσοδο στην εμπειρία της σύγχρονης πόλης].

Από τις 21.30′ έως τις 23.00′ θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο συναυλία από τα νεανικά συγκροτήματα “Gilt” και “SMS”.

Υπενυθμίζεται ότι για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των συμπολιτών μας στο χώρο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιούνται δωρεάν δρομολόγια λεωφορείου από τη στάση του Μουσείου στη γέφυρα του Ευρώτα. Δείτε εδώ τις ώρες των δρομολογίων.