Πολιτιστική εβδομάδα “Σπάρταθλον”: Το πρόγραμμα της Τετάρτης

afisa front

afisa front

Σήμερα Τετάρτη 23/9, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 33ου “Σπάρταθλον”, σειρά έχουν οι εκπαιδευτικές (πολιτιστικές και περιβαλλοντικές) δράσεις για μαθητές στο μοναδικής ομορφιάς παραποτάμιο δημοτικό πάρκο Ευρώτα.

Από τις 9.00′ έως τις 13.00′ ο κ. Λεωνίδας Σουχλέρης (Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας) παρουσιάζει τον «Αθλητισμό στην Αρχαία Σπάρτη» και στη συνέχεια ο κ. Λεωνίδας Βαρδάκας επιχειρεί μια «Γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον του Ευρώτα».

Στη συνέχεια, από τις 17.00′ έως 19.00′, θα γίνει περιήγηση και ξενάγηση στα παραευρώτια αρχαιολογικά μνημεία [διαδρομή από Αρχαία Γέφυρα Ευρώτα – «Βωμό του Ευρώτα» (ή «Βωμό Λυκούργου») – «Ηρώο του Αστραβάκου» – Ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος – «Βωμό του Ψυχικού») – διάρκεια 2-2.30΄ ώρες – αφετηρία περιήγησης παραποτάμιο πάρκο Ευρώτα].

Ακολουθούν ομιλίες – παρουσιάσεις του Λεωνίδα Βαρδάκα με θέμα «Το οικοσύστημα του Ευρώτα: Aπειλές και προοπτικές» [Μια παρουσίαση βασισμένη στα πιο πρόσφατα στοιχεία της συνεχιζόμενης περιβαλλοντικής έρευνας του ποταμού] και των Κατερίνας Μπουλουγούρα και Μαρίας Τσώλη με θέμα «Η πόλη και το ποτάμι – Αναμοχλεύσεις – Πορεία σε μια άλλη οπτική» [Πρόταση για την ενεργοποίηση του λανθάνοντος δυναμικού της παραποτάμιας περιοχής του Άραχθου σε άμεσο συσχετισμό με τον περιαστικό χώρο της πόλης της Άρτας, ως εργαλείο ενός δυναμικού πολεοδομικού επανασχεδιασμού] από τις 20.00′ έως 21.15′.

Το βράδυ, από τις 21.30′ έως τις 23.00′, θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο συναυλία από τα συγκροτήματα «Ορφικές Πνοές» και «Έκφραση», με τη συμμετοχή των Πανάγου Τσαούση (πιάνο), Γιώργου Κούτουλα (πλήκτρα), Δήμου Καραμίχα (μπουζούκι), Παναγιώτη Αγγελάκου (πνευστά), Ηλία Λάμπρου (τραγούδι-κρουστά) και Σταυρούλας Μάνου (τραγούδι).

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των συμπολιτών μας στο χώρο των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιούνται δωρεάν δρομολόγια λεωφορείου από τη στάση του Μουσείου στη γέφυρα του Ευρώτα.