Με το σύνθημα “Όλοι μαζί μπορούμε” και με θέμα “Ενημερώνομαι – Ανακυκλώνω – Σκέφτομαι το συνάνθρωπο”, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασίας ξεκίνησε πριν από έναν περίπου χρόνο τη συλλογή πλαστικών καπακιών για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου.

Το πρόγραμμα έγινε στην πάροδο του χρόνου δίκτυο για τα σχολεία α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης και κατέγραψε θεαματική συμμετοχή.
Στην εκστρατεία συλλογής καπακιών μπήκαν επίσης πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής του δήμου μας, καθώς και πλήθος εθελοντών που συνέδραμαν στην ενίσχυση του δικτύου, το οποίο πέρα από την ανακύκλωση, τον εθελοντισμό, την προσφορά στο συνάνθρωπο, την ευαισθητοποίησή μας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες, μας έδωσε τη χαράνα παραχωρήσουμε το πρώτο αναπηρικό αμαξίδιο που εξασφαλίσαμε, σε συνδημότη μας με αναπηρία.

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου σε ένα φορτηγό αυτοκίνητο του δήμου Μονεμβασίας φορτώθηκαν 2.360 κιλά καπάκια (1.080.000 καπάκια περίπου), τα οποία μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών Δημήτριος Κουζής, με έδρα την Καλαμάτα.
Σε λίγες μέρες θα λάβουμε ένα ακόμα αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο θα διαθέσουμε σε κάποιο συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη.

Εκ μέρους του ΔΣ του Νομικού Προσώπου, σας ευχαριστούμε όλους μαζί και τον καθένα χωριστά για τη βοήθειά σας.
Για άλλη μια φορά αποδείξατε ότι “πολλοί μαζί μπορούν πολλά”.
Παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε….
Μην ξεχνάς, λοιπόν, το καπάκι να κρατάς!

Χώροι συλλογής: Έδρες δημοτικών ενοτήτων.

Η πρόεδρος του ΝΠ Δήμου Μονεμβασίας
Παναγιώτα Αλειφέρη