Πολύς ο κόσμος στο 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

festival KNE Sparti (10)

Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων χρόνων ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Σπάρτη. Το απόγευμα του Σαββάτου σπαρτιάτες και σπαρτιάτισσες, αλλά και κόσμος από την ευρύτερη περιοχή, γέμισαν το πάρκο της Ευαγγελίστριας.

Θετική εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η διαμόρφωση του πάρκου από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μία διαφορετική νότα στο φεστιβάλ ήταν η έκθεση για τα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, που στήθηκε και με τη βοήθεια της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης, ενώ αρκετούς μαθητές προσέλκυσαν και τα μαθήματα σκάκι από τον Σκακιστικό Σύλλογο.

Ιδιαίτερη στιγμή του φεστιβάλ αποτέλεσε το μαθητικό αφιέρωμα για την πάλη ενάντια στο φασισμό, που είχε στοιχεία από την ιστορία της Λακωνίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με συναυλίες των συγκροτημάτων “BIT” (“Brave Iron Tongue”), “ΝΤΑΜΠΑ-ΝΤΟΥΜΠΑ”, “KAZOOR” και μαθητικό σχήμα του Μουσικού Λυκείου Σπάρτης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Τάσο Αντωνίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και της Ρίτας Αντωνοπούλου. Στα πνευστά τούς συνόδευε ο Θύμιος Παπαδόπουλος.