Ένα πανέμορφο παραδοσιακό χορευτικό σεργιάνι στην Ελλάδα, υπό τους ήχους του κλαρίνου του ηπειρώτη καλλιτέχνη Νίκου Φιλιππίδη, βίωσαν την Κυριακή το βράδυ οι μαθητές δημοτικών σχολείων του νομού μας καθώς και οι γονείς τους που γέμισαν το θέατρο του Ξηροκαμπίου.

Οι μαθητές χόρεψαν τραγούδια που ακούγονται από τη Θράκη ως τη Μάνη, φορώντας τις ανάλογες ενδυμασίες. Οι συνδιοργανωτές, δημοτικό σχολείο Ξηροκαμπίου και Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, είχαν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι για το χορευτικό αντάμωμα, στο οποίο συμμετείχαν το 1ο και το 2ο δημοτικό σχολείο Σπάρτης, το 1ο δημοτικό Γυθείου και εκείνο του Ξηροκαμπίου. Υπεύθυνοι ήταν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Ν. Βασιλάκος, Β. Ανδρώνη, Κ.Τσαμπού και Β. Βορβή. Το “παρών” έδωσε και ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης, ο οποίος απέδωσε τιμητική πλακέτα στον Ν. Φιλιππίδη για την προσφορά του στον πολιτισμό και την παραδοσιακή μουσική.

Την εκδήλωση υποστήριξαν ο σύλλογος γονέων – κηδεμόνων του δημοτικού Ξηροκαμπίου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παλαιοπαναγιάς, ο ΑΣΕΕ “Λακωνία” και οι επιχειρήσεις Μηλιάκος, Τσικάκης – Γιαννόπουλος, Νικητέας, Ανδριανάκης, Γιάννακας καθώς και αρκετοί εθελοντές.

Όλοι μαζί, αφού χόρεψαν ως αργά, έδωσαν ραντεβού για του χρόνου…