Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο Δήμο Μονεμβασίας και τα Νιάτα

xartis front

xartis

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Αυγούστου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για όλο το δήμο Μονεμβασίας και τη ΔΕ Νιάτων του δήμου Ευρώτα.

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Δεδομένου της κατηγορίας κινδύνου 4, ισχύουν οι απαγορευτικές διατάξεις κυκλοφορίας οχημάτων σε περιοχές του δασικού συμπλέγματος Πάρνωνα και Ταϋγέτου, όπως αυτές αναφέρονται στη σχετική απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κλπ), η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.