Πουλοκέφαλος: “Είδες… το κουνουπάκι!”

aporrimmata

γράφει ο Γιώργος Πουλοκέφαλος


Έκλεισε και μετά τη χθεσινή απόφαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου το μείζον θέμα των σκουπιδιών για εκείνους που βλέπουν επιδερμικά και πίσω από παραμορφωτικούς φακούς αυτό το κρίσιμο ζήτημα!

Η εδραία άποψη είναι ότι τώρα αρχίζει, όσο και εάν οι «παρένθετες μητέρες» του εγχειρήματος αυξήθηκαν και αποκαλύφθηκαν!

Πολλές φορές είχε επισημανθεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και σε όλους τους τόνους ότι η τράπουλα ήταν «σημαδεμένη» καιρό τώρα, από όλους και για όλα! Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό!

Οι κήνσορες της περιφερειακής ελαφρότητάς μας προετοίμαζαν step by step για την αναμενόμενη απόφαση. Ουδείς μπορεί να ξεφύγει από το παρόν του! Τι προηγήθηκε, τι συνέβη, τι και πώς, μάλλον αργότερα θα το μάθουμε! Απαιτεί χρόνο! Χθες πάντως τα τζάμια του «μαγαζιού» ήταν φιμέ!!!

Συντονισμένες οι προσπάθειες να τεθεί η κοινωνία της Πελοποννήσου στην 28ετή ομηρία σε ένα ΣΔΙΤ με άκρως επαχθείς όρους! Αστεία και ανεύθυνη η πολιτεία των ταγών μας. Απλά χθες επιβεβαιώθηκε η άθροιση των συνδίκων της επιχειρούμενης λεηλασίας αυτής της κοινωνίας!

Η στοίχιση πίσω από τις βουλές της περιφερειακής αρχής μιας εύθραυστης πλειοψηφίας πόσο νομιμοποιεί τους θετικά ψηφίζοντες να σύρουν κυριολεκτικά για τα επόμενα προσεχή 28 έτη όλους εμάς αλλά και τους επιγενόμενους σε ένα δυσβάστακτο επιπλέον χαράτσι ονομαστικής αξίας 120 ευρώ ανά τόνο σκουπιδιού;

Όσο και να προσπαθούν κάποιοι να χρυσώσουν το χάπι της δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης, επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα! Με φκιασιδώματα δεν σώζεται η παρτίδα! Το υαλουρονικό οξύ ετούτης της προσφοράς είναι μάλλον ληγμένο!

Γιατί μεσοσταθμικά τα σκουπίδια της Πελοποννήσου στο διάστημα αυτό των 28 ετών θα είναι της τάξης των 110 εως 120 χιλιάδων τόνων! Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι της τάξης των 230 χιλιάδων τόνων!

Ματαιοπονούν επομένως οι φορείς του ενδοτισμού, των έωλων υπολογισμών, του ξαφνικού έρωτα και της ΣΔΙΤομανίας, στην προσπάθειά τους να πείσουν ότι το μαύρο είναι υπό συνθήκες και μαύρο και… άσπρο!

Οι πολίτες της ύποπτης ανοχής, που κοιμούνται πιθανόν τον ύπνο του δικαίου, θα πληρώνουν έναν ακόμη ΕΝΦΙΑ για τα σκουπίδια τους γιατί έτσι το θέλησαν κάποιοι! Αυτή είναι η ταμπακιέρα και αυτή είναι η ουσία!

Θα αντιδράσουν οι ανυποψίαστοι! Σίγουρα ναι, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά!

Οι επαΐοντες όμως;

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που παρακολουθούν και γνωρίζουν!

Α μπα, ας είναι καλά το κουνουπάκι!

Ναι το κουνουπάκι της άκαιρης διαφήμισης που παίζει και πετάει παντού!

Εκείνο που ξέφυγε από το ορμητήριο της ενημερωτικής εντιμότητας και πλημμύρισε τις οθόνες μας! Προσφορά της περιφερειακής μας αρχής!

Γιατί απλά η κωνωποκτονία, εκεί που προγραμματίζεται σωστά και υπεύθυνα, γίνεται τον Φλεβάρη και τον Μάρτη!

Τώρα γιατί στην Πελοπόννησο θα έπρεπε να ενημερωθούν οι πολίτες για το τι θα γίνει του χρόνου με τα κουνούπια άπτεται μάλλον των προηγούμενα λεχθέντων!!!

Να μην ανοίξει μύτη έτσι απλά!