Πράγματι, ήταν μια αλλιώτικη γιορτή για τη μάνα…

Αξέχαστη θα μείνει η χθεσινή βραδιά σε όλους όσοι παρακολούθησαν την υπέροχη εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Νομού Λακωνίας για να τιμηθεί, μέσα από τα τραγούδια του αξέχαστου λαϊκού βάρδου, η ιερή μορφή της μάνας, που γιορτάζει τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Η σύζευξη λόγου και μουσικής με την ταυτόχρονη προβολή σχετικών φωτογραφιών, η επιτυχημένη επιλογή και παρουσίαση κειμένων και ποιημάτων για τη μάνα από τον ομιλητή Βαγγέλη Μητράκο, οι υψηλού επιπέδου ερμηνείες του Σπύρου Κουτσοβασίλη και του Στράτη Τριανταφυλλόπουλου, οι άψογες μουσικές εκτελέσεις από τους δεξιοτέχνες μουσικούς Κώστα Βεργυρή στο μπουζούκι, Κώστα Κατσέτο στα πλήκτρα, Μπάμπη Γούλα στην κιθάρα και Νίκο Σταματάκο στα κρουστά, καθώς και οι αυθεντικές στιγμές ανθρώπινης ευαισθησίας και συγκίνησης, δημιούργησαν στην κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού κέντρου του δήμου Σπάρτης μία μοναδική ατμόσφαιρα πολιτισμού και πνευματικής ανάτασης.

Συντονιστής της βραδιάς ήταν ο γραμματέας του συλλόγου, Γιάννης Μητράκος. Χαιρετισμούς απεύθυναν η πρόεδρος του συλλόγου, Ηλέκτρα Βλαχονικολού, και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του δήμου, Γεωργία Γαλανοπούλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαβάστηκε το ποίημα του Τάκη Σπαρτιάτη «Η μάνα του Καζαντζίδη».