Πράσινο φως για νέες ανεμογεννήτριες στη Μάνη καταγγέλλουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Με ερώτηση που κατέθεσαν την Τρίτη 13/4 οι τομεάρχες πολιτισμού Σία Αναγνωστοπούλου, περιβάλλοντος και ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και αγροτικής ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης και υπογράφεται από 29 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ζητούν να απαντήσεις σχετικά με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού που όπως υποστηρίζουν δίνει πράσινο φως στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στη Μάνη.

Αναλυτικά αναφέρουν πως με απόφαση που υπέγραψε στις 2/4/2021 η κ. Μενδώνη φρόντισε να καταργήσει τον περιοριστικό όρο περί μη ορατότητας των ανεμογεννητριών, στη Μάνη που είχε υιοθετηθεί από την υπουργό Πολιτισμού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖ Λυδία Κονιόρδου. Έτσι, η κ. Μενδώνη έδωσε το πράσινο φως άμεση εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών, ύψους 120 μέτρων, σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Μάνης οι οποίες θα είναι πλέον και ορατές από τους προστατευόμενους οικισμούς Ειδικής Κρατικής Προστασίας και χαρακτηρισμένους ως νεότερα μνημεία από το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι βουλευτές ρωτούν την υπουργό “γιατί επέλεξε να ανατρέψει το καθορισμένο πλαίσιο προστασίας του αρχαιολογικού και φυσικού περιβάλλοντος και την αδειοδότηση του έργου και να τροποποιήσει, με απόφασή της, τους όρους του έργου, υποβαθμίζοντας τους προστατευόμενους οικισμούς της Μάνης”.