“Πράσινο φως” για το αεροδρόμιο Τρίπολης

aerodromio

aerodromio

Ιστορικής σημασίας, για την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου, μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Απριλίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μεταξύ του υπουργού κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και εκπροσώπων του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ) και λοιπών ξενοδοχειακών φορέων. Εκ μέρους του ΤΟΠ παρευρέθησαν ο πρόεδρος κ. Κων/νος Μαρινάκος και οι αντιπρόεδροι κ.κ. Δημήτρης Πολλάλης και Δημήτρης Παππάς, ενώ δυναμικό “παρών” έδωσαν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιόνης – Πόρτο Χελίου κ. Στέφανος Στεφάνου και ο εκπρόσωπος των τουριστικών επαγγελματιών Τολού κ. Ιωάννης Γεωργιδάκης.

Στη συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά στις μέχρι σήμερα ενέργειες και μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τα τελευταία χρόνια σχετικά με το αεροδρόμιο της Τρίπολη, αλλά και στις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί εκ μέρους των εμπλεκόμενων αρμοδίων φορέων αναφορικά με το θέμα αυτό. Παράλληλα τονίστηκε από όλους ότι η ύπαρξη ενός αεροδρομίου στην Τρίπολη, τόσο για πολιτική όσο και για εμπορική χρήση, έχει τεράστια σημασία για την αναπτυξιακή εξέλιξη ολόκληρης της Πελοποννήσου, αφού θα επιφέρει ιδιαίτερη οικονομική άνθηση όχι μόνο στον τουριστικό τομέα, αλλά και στον πρωτογενή και τον μεταποιητικό, μέσω της εξαγωγικής δραστηριότητας των πελοποννησίων παραγωγών.

Από πλευράς ΥΠΕΘΑ, ο κ. Αβραμόπουλος, ενώπιον όλων των παρευρισκομένων, έδωσε το “πράσινο φως” και δεσμεύτηκε να προχωρήσει τάχιστα στη νομοθετική ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Με την υπογραφή της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, όπως τόνισε ο υπουργός, “ανοίγει πλέον ο δρόμος για την άμεση ενεργοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης”.