Πρεμιέρα με Μονεμβάσια κάνει την Κυριακή η εκπομπή “Επιστροφή στο χωριό”

Epistrofi sto Xorio Monemvasia

Epistrofi sto Xorio Monemvasia

Πρεμιέρα με αφιέρωμα στη Μονεμβάσια κάνει η εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha “Επιστροφή στο χωριό”, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στις 15.00′.

Η παρουσιάστρια Ευτυχία Φράγκου επισκέπτεται το σπίτι του ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου και μέσα στην Καστροπολιτεία, στην πλατεία του Ελκομένου Χριστού, σε ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία εποχής, οι άνθρωποι μιλούν για τον τόπο, τις δραστηριότητές τους, τις ασχολίες, τα μοναδικά προϊόντα τους, χορεύουν και τραγουδούν, συντροφιά με την ξεχωριστή φωνή του Ζαχαρία Καρούνη.

Εξάλλου, με αφορμή τα θυρανοίξια της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος μιλά για τις σχέσεις εκκλησίας και νεολαίας, και ο εφημέριος Μονεμβασίας π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός αναλύει την ιστορία που ακολουθεί την εικόνα της Σταύρωσης, αλλά και την περιπέτεια της κλοπής και της επιστροφής της ύστερα από χρονοβόρες προσπάθειες.

Η εκπομπή συναντά στη συνέχεια τον μπαρμπα-Γιάννη, τον μοναδικό αλευρά, στον πρόσφατα αναστυλωμένο νερόμυλο της περιοχής, ανακαλύπτει τη νυχτερινή ζωή μέσα στο Κάστρο και γεύεται γλίνα με γκόγκες, ένα παραδοσιακό μονεμβασίτικο φαγητό.

(με πληροφορίες από το alphatv.gr)