Προβοκάτσια η “είδηση” για τα Κέντρα Κράτησης

apeleytherosi metanaston

apeleytherosi metanaston

Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό,τι και να είναι, αυτή η ανακοίνωση για τα κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας”. Με αυτές τις φράσεις ξεκαθάρισε το τι πραγματικά συνέβη εν σχέσει με τη διαταγή για τους μετανάστες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Πανούσης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ζήτησαν παραιτήσεις αξιωματικών για τη διαταγή που κυκλοφόρησε χθες σχετικά με απελευθέρωση κρατουμένων μεταναστών από τα κέντρα κράτησης, η οποία προκάλεσε “σάλο”.

Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου, ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι είχε άγνοια για τη διαταγή, την οποία ανακάλεσε σήμερα το πρωί και διέταξε έρευνα, ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ζήτησε τις παραιτήσεις των εμπλεκομένων αξιωματικών.

Ο αναπλ. υπουργός είπε ότι για το κείμενο αυτό δεν είχε ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου και της αστυνομίας, και “δεν μπορεί ένας ταξίαρχος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις”. Διευκρινίζοντας ότι ακομα δεν ανακοινωθεί η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, διερωτήθηκε “πώς είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις”. Επίσης, ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για “ζούγκλα παραπληροφόρησης”, γι’ αυτό, όπως υπογράμμισε, δεν θα δίνει συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης, αλλά θα ενημερώνει με ανακοινώσεις τους δημοσιογράφους.