Προβολή του ντοκιμαντέρ “Φουλ του Άσσου” στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Το Docs on Wheels ετοιμάζεται να βρεθεί στη Σπάρτη, στο πλαίσιο του American Film Showcase 2019 – Αφιέρωμα στο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προβολών που περιοδεύει ανά την Ελλάδα συνδυάζοντας προβολές ντοκιμαντέρ και παρουσιάσεις.

Στον πρώτο του σταθμό για τη φετινή χρονιά, επισκέπτεται τη Σπάρτη για ένα διήμερο εκδηλώσεων με έμφαση στην ισότητα και στην αποδοχή της διαφορετικότητας. Η έναρξη γίνεται την Παρασκευή 12/4 στις 20.30′ με την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ “Φουλ του Άσσου” του Λουκ Κόρεμ, το οποίο αφηγείται την απίστευτη αλλά αληθινή ζωή του χαρισματικού τυφλού μάγου της τράπουλας Ρίτσαρντ Τέρνερ. Παράλληλα, μια ομάδα εφήβων θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα εργαστήριο animation, όπου θα συζητήσουν για την ισότητα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, μαθαίνοντας βασικές τεχνικές κινούμενης εικόνας και δημιουργώντας μια ταινία μικρού μήκους.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν 12 και 13 Απριλίου σε συνδιοργάνωση με τη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Σπάρτης – τμήμα Sparti TechLab (Λυκούργου 135, ισόγειο, τηλ. 27310 26853), από την Exile Room, με την υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και του American Film Showcase.

Η είσοδος είναι δωρεάν.