Προληπτικές εξετάσεις ενηλίκων και εκγύμναση παιδιών τις προσεχείς ημέρες στην Αρεόπολη

Kentro Ygeias Areopolis

Το κέντρο υγείας Αρεόπολης υποδέχεται τις κινητές ιατρικές μονάδες από την Τετάρτη 6 έως και την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο εφαρμογής του εθνικού προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δωρεά από το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

Οι ιατρικές και παραϊατρικές ειδικότητες που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είναι: καρδιολόγος, ορθοπαιδικός, γυναικολόγος, οφθαλμίατρος, παθολόγος, διαβητολόγος, γενικός χειρουργός, ακτινολόγος, παιδίατρος, οδοντίατρος, διαιτολόγος, ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος, γενικός/οικογενειακός ιατρός.

Συγκεκριμένα, οι παρακάτω κατηγορίες ασθενών μπορούν να ωφεληθούν στον μέγιστο βαθμό και καλούνται να υποβληθούν στις αντίστοιχες προληπτικές εξετάσεις:

> Καλούνται όλες οι γυναίκες άνω των 40 ετών να προσέλθουν για μαστογραφία (εφόσον δεν έχουν υποβληθεί στη συγκεκριμένη εξέταση τον προηγούμενο χρόνο).

> Καλούνται όλες οι γυναίκες κάτω των 40 ετών να προσέλθουν για υπέρηχο μαστών.

> Καλούνται όλες οι γυναίκες μετεμμηνοπαυσιακής ηλικίας ή υπό μακροχρόνια αγωγή κορτιζόνης να προσέλθουν για μέτρηση οστικής πυκνότητας.

> Καλούνται όλες οι γυναίκες να προσέλθουν για υπέρηχο μήτρας – ωοθηκών.

> Καλούνται όλοι οι άνδρες άνω των 45 ετών να προσέλθουν για υπέρηχο προστάτη.

> Καλούνται όλοι οι άνδρες άνω των 45 ετών και όλες οι γυναίκες άνω των 50 ετών να προσέλθουν για ακτινογραφία θώρακος.

> Καλούνται όλες οι γυναίκες να προσέλθουν για τεστ Παπανικολάου.

> Καλούνται όλοι οι ινσουλινοεξαρτώμενοι ασθενείς να προσέλθουν για εκπαίδευση στην ορθή χρήση χορήγησης ινσουλίνης.

> Καλούνται όλοι οι άνδρες και γυναίκες άνω των 50 ετών να προσέλθουν για προληπτική εξέταση που αφορά την ανίχνευση αιμορραγίας εντέρου.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται με προκαθορισμένα ραντεβού. Για να προγραμματίσετε τα ραντεβού σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο υγείας Αρεόπολης (27333 60011, 27330 51242).

Αθλητιατρική Κινητή Μονάδα “Sports Excellence”

Παράλληλα με τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, ένα άλλο είδος πρόληψης θα λαμβάνει χώρα στην Αρεόπολη και αυτό δεν είναι άλλο από την εκγύμναση μαθητών του δημοτικού, μέσα από το παιχνίδι και την ανακάλυψη νέων μορφών άσκησης. Η αθλητιατρική κινητή μονάδα “Sports Excellence”, αποτελούμενη από πανεπιστημιακούς ιατρούς, καθηγητές Φυσικής Αγωγής, διαιτολόγους, φυσιοθεραπευτές και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων, και με κύριο σύνθημα «Διασκέδασε Γυμνάσου και Αποφάσισε τι σου αρέσει», θα βρίσκεται στο κλειστό γυμναστήριο Αρεόπολης στις 6 και 7 Φεβρουαρίου, για τη διεξαγωγή του προγράμματος που υλοποιείται από την “Αναγέννηση & Πρόοδος”, υπό την επιστημονική επίβλεψη της α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με αποκλειστική δωρεά από το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, σε συνεργασία με το ΚΥ Αρεόπολης και το δήμο Ανατολικής Μάνης.

Όσοι γονείς ή κηδεμόνες ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν τη συγκατάθεσή τους για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο σχολείο ή στο ΚΥ Αρεόπολης.

Στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων, θα πραγματοποιηθούν ανοικτές στο κοινό ενημερωτικές ομιλίες στο Κλειστό, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00′ – 20.00′ με θέμα “Η άσκηση είναι φάρμακο” και την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου και ώρες 18.00′ – 19.00′ με θέμα “Υγιεινή διατροφή και τρόπος ζωής’ και 19.00′ – 20.00′ με θέματα “Μαθησιακές δυσκολίες” και “Γονείς και παιδί”.