Προπονήσεις capoeira σε Σπάρτη και Ξηροκάμπι

afisa capoeira

afisa capoeira

Η ομάδα “Dandara CDO Lakonia” ξεκινάει προπονήσεις capoeira και στη Σπάρτη, κάθε Πέμπτη 7.30΄ – 9.00΄ μμ, στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γενικού Λυκείου.

H capoeira είναι μια βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη με έντονα στοιχεία μουσικής, χορού, αυτοσχεδιασμού και παιχνιδιού. Προάγει την ολοκληρωμένη σωματική άσκηση, τη ροή και το συντονισμό στην κίνηση, το ομαδικό πνεύμα και τη βαθύτερη αντίληψη του ρυθμού.

Ένα παιχνίδι capoeira δεν είναι ανταγωνιστικό και δεν έχει στόχο τον τραυματισμό του αντιπάλου. Ο σκοπός είναι ένα όμορφο και αρμονικό παιχνίδι, σαν μια συζήτηση που οι δύο παίκτες συνομιλούν με το σώμα.

Λίγα λόγια για την ομάδα

Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 στο Βλαχιώτη και βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Contra Mestre Jason της ομάδας “Dandara CDO Patras”. Από το Μάρτιο του 2012 τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκαμπίου.

Οι προπονήσεις για τη χρονιά 2014-15 θα γίνονται στο Ξηροκάμπι και τη Σπάρτη. Λειτουργούν τμήματα για παιδιά και ενήλικες.

Πρόγραμμα προπονήσεων

Παιδιά: Κάθε Τρίτη 6.00′ – 7.00′ μμ , στο Γυμνάσιο Ξηροκαμπίου

Ενήλικες – έφηβοι: Κάθε Τρίτη 7.00′ – 9.00′ μμ, στο Γυμνάσιο Ξηροκαμπίου και κάθε Πέμπτη 7.30′ – 9.00′ μμ στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου ΓΕΛ Σπάρτης.

Περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία στο τηλέφωνο 6938030566 και στο facebook: Dandara Cdo Lakonia.