Προσκοπική επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης

proskopoi vivliothiki (4)

proskopoi vivliothiki (4)

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου τα «Πουλιά» και τα «Αστέρια» του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του τοπικού τμήματος Σπάρτης φιλοξενήθηκαν από τη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη της πόλης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Σκέψης, η οποία γιορτάζεται σ΄ όλο τον κόσμο από τους προσκόπους.

proskopoi vivliothiki (2)

Για ένα δίωρο, το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης γέμισε από τα χαρούμενα προσωπάκια των Αστεριών και Πουλιών, τα οποία έπαιξαν ένα μεγάλο παιχνίδι αφιερωμένο στον όγδοο στόχο της χιλιετίας, τη «Συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο για την Ανάπτυξη». Σκοπός του παιχνιδιού ήταν να δοθεί στα παιδιά η δυνατότητα να αναπτύξουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, ως αυριανοί υπεύθυνοι πολίτες του κόσμου. Με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, Πουλιά και Αστέρια άναψαν το οδηγικό φως και προσευχήθηκαν για όλο τον κόσμο και τους οδηγούς όλου του κόσμου. Το παιχνίδι των μικρών φίλων της βιβλιοθήκης και οι χαρούμενες φωνές και τα τραγούδια τους δημιούργησαν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

proskopoi vivliothiki (3)

Το εφορευτικό συμβούλιο της δημόσιας βιβλιοθήκης Σπάρτης, η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν τα Πουλιά και τα Αστέρια, όπως και τους συνοδούς, για την ξεχωριστή αυτή επίσκεψη.