Προσλήψεις κτηνιάτρων ζητά από τον υπουργό ο Ηλίας Στρατηγάκος

Stratigakos Hlias

Τη σοβαρή έλλειψη κτηνιατρικού προσωπικού θίγει με έγγραφό του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Στρατηγάκος.

Όπως αναφέρει, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες από καιρό παρουσιάζουν έντονο πρόβλημα υποστελέχωσης, που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την υλοποίηση των απαιτουμένων από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία υποχρεώσεων και δραστηριοτήτων τους. Η συνταξιοδότηση μόνιμου προσωπικού και η μη πρόσληψη εποχικού επιδείνωσε την κατάσταση, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ανταπόκρισή τους, μετά και την εμφάνιση κρούσματος οζώδους δερματίτιδας στην Αχαΐα. Αναφερόμενος στις ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προστασία των βοοειδών από τη νόσο, ο κ. Στρατηγάκος υπογραμμίζει ωστόσο ότι το πρόβλημα υφίσταται εξαιρετικά έντονο.

Από την πλευρά του επίσης τονίζεται “η ακατανόητη εξαίρεση κατανομής κτηνιατρικού προσωπικού σε υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας, ακόμη και από την κατανομή θέσεων γεωτεχνικού προσωπικού από τον ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα”.

Η επιστολή καταλήγει με την παράκληση να βρεθεί άμεσα λύση για την αντιμετώπιση του εξαιρετικά σοβαρού προβλήματος της έλλειψης προσωπικού στα τμήματα Κτηνιατρικής κυρίως στη Λακωνία και την Κορινθία, αλλά και στο σύνολο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία τους.