Προτάσεις της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Σπάρτης για αντιμετώπιση του Κορωνοϊού

Σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κρίση που δημιουργεί ο κορωνοϊός προτείνει η Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης με επικεφαλής τον Βαγγέλη Βαλιώτη:

  • Άμεσα ο δήμος να πάρει πρωτοβουλία σε συνεννόηση με την διοίκηση του νοσοκομείου και τους συνδικαλιστικούς φορείς του χώρου για την προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού που ίσως απαιτείται για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Χρήματα μπορούν να βρεθούν από τον προϋπολογισμό του δήμου, μειώνοντας τις δαπάνες που προβλέπονται για τις εκδηλώσεις των 2500 χρόνων από την μάχη των Θερμοπυλών και από τη χρηματοδότηση που δίνεται για την αντιμετώπιση της κατάστασης από το υπουργείο Εσωτερικών.
  • Να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις του προσωπικού που απαιτείται, για τις ανάγκες του λειτουργίας του νοσοκομείου μας.
  • Βλέποντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, προτείνουμε 25% μείωση σ΄όσους πληρώσουν εφάπαξ τις οφειλές τους προς την επιχείρηση (ΔΕΥΑΣ).
  • Θετικό το μέτρο που ανακοινώθηκε από τον κ. δήμαρχο για την μείωση κατά 34% των τελών για τα τραπεζοκαθίσματα, όμως πρέπει να συμπληρωθεί με μείωση των τελών καθαριότητας, για το διάστημα που τα καταστήματα αυτά θα είναι κλειστά με την προϋπόθεση οι επαγγελματίες αυτοί δεν θα μειώσουν το προσωπικό τους. Αυτό το μέτρο μείωσης των αντίστοιχων τελών, πρέπει να καλύψει όλους τους επαγγελματίες που πλήττονται από τις έκτακτες συνθήκες.
  • Οι υπηρεσίες πρόνοιας του δήμου και το προσωπικό του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” σε συνεννόηση με τους προέδρους των χωριών να οργανώσουν έτσι το πρόγραμμά τους ώστε να μπορέσουν να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες στην αγορά ειδών πρώτης ανάγκης (φάρμακα, τρόφιμα κλπ).
  • Η υπηρεσία καθαριότητας να προβλέψει και να οργανώσει το προσωπικό της ώστε να καλύψουμε τις τυχόν ανάγκες που θα προκύψουν ώστε ο δήμος να παραμείνει καθαρός. Όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε σ΄αυτό και να μην βγάζουμε ογκώδη, κλαδιά κλπ.
  • Στις υπηρεσίες του δήμου να βρίσκεται το απολύτως απαραίτητο προσωπικό για το χειρισμό έκτακτων αναγκών, ώστε να υπάρχει εφεδρεία προσωπικού αλλά και ασφάλεια διότι σε περίπτωση όπου νοσήσει εργαζόμενος, μπαίνουν όλοι καραντίνα. Οι υπόλοιποι όπου δύναται, να εργάζονται από το σπίτι, σε βάρδιες κτλ.
  • Να χορηγηθούν άμεσα μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους.
  • Σε συνεννόηση με τον σύλλογο λαϊκής αγοράς να δούμε τρόπους αποσυμφόρησης της λαϊκής, δημιουργώντας όσο ισχύσουν τα μέτρα και χώρους λαϊκής στις γειτονιές αποφεύγοντας έτσι τον συνωστισμό.