Πρωτοβουλία ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση

koinoniki kouzina

koinoniki kouzina

Εκατόν εξήντα μερίδες φαγητού σε παιδιά δημοτικού μοίρασε την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου η Κοινωνική Κουζίνα που οργάνωσαν στην πλατεία ΕΛΤΑ στο Γύθειο η Πρωτοβουλία Λακωνίας για την Κοινωνική Αυτοάμυνα και ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης, στο πλαίσιο ευρύτερης πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζουν τμήματα του πληθυσμού της περιοχής.

Η εκδήλωση αγκαλιάστηκε θετικά από την κοινωνία και αποτελεί το πρώτο βήμα ανάλογων πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν στο άμεσο μέλλον για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς, επιστημονικούς συλλόγους και επαγγελματικές οργανώσεις, με την επιθυμητή συμβολή και συμπαράσταση της δημοτικής αρχής, κάτι που θα επιδιωχθεί.

Στις δραστηριότητες της Κοινωνικής Κουζίνας σημαντική (θα) είναι η συμβολή των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων, που γνωρίζουν “από πρώτο χέρι” τις πραγματικές ανάγκες και είναι σε θέση να συνεργαστούν στενά και αποτελεσματικά με την Πρωτοβουλία Λακωνίας για την καλύτερη οργάνωση ανάλογων κινήσεων στο άμεσο μέλλον.

Βασικοί συμπαραστάτες και αρωγοί στην πρώτη εκδήλωση της Κοινωνικής Κουζίνας ήταν επαγγελματίες της πόλης (κρεοπώλες, αρτοποιοί, οπωροπώλες κλπ) οι οποίοι με μεγάλη προθυμία και πνεύμα αλληλεγγύης προσέφεραν προϊόντα τους. Η Πρωτοβουλία Λακωνίας για Κοινωνική Αυτοάμυνα τούς ευχαρίστησε θερμά για τη συμβολή τους, ελπίζοντας ότι και στο άμεσο μέλλον, εφόσον χρειαστεί, θα στηρίξουν εκ νέου την προσπάθεια άμβλυνσης των κοινωνικών προβλημάτων των παιδιών.

Ταυτόχρονα με την οργάνωση της Κοινωνικής Κουζίνας, η “Πρωτοβουλία” σε συνεργασία με την “Αλληλεγγύη για Όλους” μοίρασε σε δημοτικά σχολεία της Μάνης σχολικά είδη (τετράδια, μολύβια κλπ) για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.